Natten jag kommer att minnas

Tyvärr innehöll den inte direkt någon romantik...

Jobbade natt natten som var, kom dit tidigt då jag åkte buss så kvällspersonalen gick hem redan vid 21:10 tiden. Några minuter senare ringer Akuten, jag har en mycket sjuk onkpatient som de vill att jag hämtar ögonaböj så hon ej dör nere på akuten. Okej, lite snabb preblemlösning, vi hade fullt på min sida avdelningen med Lung hade lediga platser. Springer ner med en av Lunguskorna. Väl på akuten är ordinationshandlingen minst sagt bristfällig och Onkologjournalen saknas, VA FAN kan man minst säga dock ej förvånande eller oväntat. Tjafsar lite med kirurgjouren och känner mig totalt utelämnad, fick akutrapport om att patienten var döende och så har jag inga ordinationer för att göra den sista tiden så bra som möjligt!!!

Väl på avdelningen får jag kämpa som bara den för min patient och tillslut skälla ut akutpersonalen för dåligt bemötande och som ett brev på posten så får jag onkjournalen i min hand. Tänk vad lite aggresivitet kan göra *maktkänsla*

Då jag hade full avdelning så hade jag ju några fler patienter att ta hand om oxå, sammanfattnigsvis, jag satt inte många minuter. Det blev mycket medicinsk omvårdnad, tröstgivning och samtal med annhöriga den här natten....

Tur man bara har två nätter kvar.... *ironi på hög nivå*

Skulle ha fått mer i löneförhöjning säger jag bara!

Dans på Aveny, Zlips 26/4

Igår var det dax att svänga sin kropp igen på Aveny. Det var lagom med folk, lite buffligt ibland. Jag gick dit själv  då Daniel var jättetrött. Många av mina favoriteter  var där men, det finns alltid ett men, det var även en större bunt med danstjejer där oxå. Fick dansa en hel del ändå, känner mig nöjd : )

Startade upp med att dansa med Larse i Shake, jättekul, det får vi göra igen!

Superkul att Malin, Sandra och Malin var där oxå!

På hemvägen upptäckte jag att mina hemnycklar saknades, nice, not. Ringde hem till D som inte var lite trött, nycklarna var hemma på hallbyrån *ops*  : )

Jag tyckte att ljudkvaliteten inte var den bästa på Aveny den här gången. Zlips lät ovanligt skrikiga... det kanske var lokalen eller något felinställt ljud kanske. Jag blev riktigt nöjd med kvällen i alla fall, fick några riktigt oöverträffbara mysiga foxar och då kan man ju inget annat än att vara nöjd!

Dans i Matfors Date 28/4

Vilken kanonkväll! Med vissa undantag i och för sig. Men jag börjar från början. Då Daniel skulle ut på galej med grabbarna så stod jag utan färdsällskap de knappa milen till dansen och som den välplanerade människa jag är satte jag igång med skjutsletande så där en halvfyra när jag satt hos frissan.... Efter många om och men så hörde Anna-Karin av sig framåt kvällskvisten.  Innan vi åkte blev det lite vin i hennes soffa, mycket trevligt. Kom till dansen ca 22 tror jag, Jenny och Thomas var oxå med.

På stället var det luftigt med folk, gott om plats men ändå överaskande knuffigt. Date gjorde mig tyvärr besvikna, de senaste gångerna jag dansat till dem (Hudikmaran och på Hög) så var de kanon. Nu så höll de inte tiderna (30min pausen blev närmare 45 minuter!) och just nu kan jag bara komma ihåg 3-4 st riktiga mysfoxar under hela kvällen, inte ens sista dansen blev en myslåt! Vissa bitar var ju naturligtvis kanon då de spelade med mycket känsla men ändå.... 

Jag blir alltid så förundrad när det står folk framme vid scenen och dyrkar bandet, de måste ju sakna någon vital del i området där förnuftet sitter i hjärnan.  Själv tror jag eller iaf fått för mig att banden tycker att det är jobbigt och inte får lust att spela ut sitt "scenspråk" när det är nån som står men en filmkamera rakt upp i nyllet... men vad vet jag? Bruden som stod där verkade ha en toppkväll och ibland fick hon sällskap av ett par killar oxå....

Hur som hällst, åter till dansen. Fick dansa de flesta danserna, riktigt kul, buggade vid två tillfällen oxå kul. Det tog slut alldeles för fort!

Måste snart börja ladda inför min första natt av tre på sjukan....

Back to the hood

Jobbar enkel natt. Trött men det beror nog främst på gårdagens nattliga aktiviterter.

När Daniel kom hem efter jobbet i går så kom den stora ommöbleringsanden över mig. Min kära blivande förstod att det bara var att acceptera mina nycker och hjälpte mig att bära och konka runt på möblemanget. Numer har det gamla matrummet blivit data/arbetsrum och matbordet gpryder sin plats  i vardagsrummet : ) Mycket nöjd! Då omförflyttningen drog ut på tiden blev vi inte klara förrän vid 20.30 snåret. Drivna av hunger införskaffades kött och klyftpotatis (viktväktarnas) på kvantum. Sent om sides (00:30)  tog vi taxi ut till Ljustadalen och "efterfest" hos Marcus och Hanna. Kom hem typ 6:30 imorse.... Från och med nu får det vara nog med rusdrycker... blir så ofattbart bakis!

Om två veckor vid den här tiden är vi i Turkiet!

Är så KÄR.  : ) : )

05:00

Fy vad jag är trött nu (!) och  har så varit i ett antal timmar : (
Borde gå in och fylla på mediciner i med.rummet. Jag vill verkligen inte, gjorde det inte de två senaste nätterna heller... men det hör ju till arb. uppgifterna på natten. A verry bad sister!


skadeanmälan

Fan oxå!
Sitter på jobbet och väntar på att Länshälsan ska öppna. Gjorde illa nacken i natt, skulle hjälpa en patient högre upp i sängen. Uppenbarligen drabbades jag av en stunds vansinne och tänkte "det klarar jag nog av själv" Men nej det var inte så klokt av mig. Det gjorde inte ont just då utan först ett par timmar senare. Nu sitter jag här med en smärtande nacke samt med en puckel varianten mindre i nacken.... Har skrivit en skadeanmälan och försöker få tag på någon läkare som vill dokumentera skadan. Akutens Ortopeder var tydligen inte där, RTG rond och fraktur rond, så det är ju ingen ide att jag går ner dit.


*SUCKA*

16:30
Jahapp, det blir sällan som man tänker sig. Kom hem till sängen först vid halv elva, småtrött! Kan i alla fall rekomendera en av länshälsans läkare, Margareta Pettersson, hon var jättetrevlig och noggran. Efter mycket klämmande och frågande så sa hon att det inte skulle vara någon risk att jag får men från nacken... Jag skulle smörja med Orudis gel, trycka i mig Alvedon och röra mig som vanligt.

Tips från coachen:

Var alltid två vid patient förflyttning!


Inför natten

Fuktig i håret efter vattengympan, det var kanonkul i dag igen. Gillar tanterna där på vattenpasset, det är inte bara jag som är yngre men vi är då inte i majoritet = ) 

Hade bokat (trodde jag i alla fall) lunch med Daniel efteråt men det sket sig då han redan haft lunch.... Så nu sitter jag här blåst på konfekten, sur, grinig och framför allt hungrig som en varg! Känner inte för att göra någon mat hemma och jag vill inte äta själv ute.

Ska jobba natt i natt, kunde bara sova till 8.a i morse och känner sömnstressen i kroppen..... Tänk om jag inte lyckas sova.... *ångest* Blä vad jag blev på dåligt humör!


Vårdfacket

Tog en fika nyss och blädrade i nya numret av Vårdfacket och en artikel fick mig att tänka på jobbet. Blir så upprörd i bland och då vill jag verkligen göra någonting för att förändra. Jag förstår ju i grunden vad olika förseningar kan bero på, medicinarna är inte tillräkligt många i jämförelse med antalet medicinpatienter och då kanske sateliterna prioriteras i andra eller tredje hand.
Men jag tycker inte att det är rätt att en patient får sin rond först sent på eftermidagen, varje patient är en enskild människa och skall visas respekt och intresse. Sena ronder kan innebära att beslut tas som ofta kan åtgärdas först nästa dag. Det är ju en ekonomisk fråga oxå, varje vårddygn kostar sjukhuset mycket pengar och även patienten får en räkning i brevlådan så småningom.
Man kanske skulle skriva en avvikelse, tror inte att ledningen förstår om de inte får en drös med sparkar i baken. Men landtinget ska ju spara som vanligt så fler vårdplatser lär det ju inte bli på många år, allt ska effektiviseras, patienter får flytta runt till avdelningar med lediga platser trotts att vården riskerar att bli bristfällig då kompetensen för just den patientens åkomma inte är specialiserad på den avdelingen samt att närheten och sammarbetet med andra klinikers läkare inte är på topp.

Grrr.

Jag förutom att ösa agg över landstinget så har jag städat och donat hemma, främst i sovrummet. Resten av stället är i missär men nu kan jag inte vara kvar i lgh så länge till. SOLEN skiner ute!
Måndag igen

Tänk vad veckorna går fort nu för tiden.... det där lät väldigt pensionsmässigt : )
HUr som, inför helgen som varit hade jag förberätt mig mentalt på en ytterst arbetssam helg utan så mycket fritid (jobba fredagkväll, lördagkväll och söndagmorgon) men makterna var goda mot mig och hastigt och lustigt fick jag byta så "mördarhelgen på jobbet" blev till en kanonjobbhelg istället (jobba lördagmorgon och söndagkväll).

I lördags roade jag mig på Linas förfest och drog senare till Oscar... Det var sådär på Oscar, själv var jag inte på så stort partyhumör och så skulle jag jobba dan efter. Promenixade hem vid 01 snåret och satte igång med att röja i köket : )

Igår sov vi ut och köpte med oss lunch från Sibylla och hade picnick i backen nedanför Norrliden, otrooligt mysigt!

Nu ska det bli vattengympa för hela slanten!!

Dans på Aveny till Shake!

Igår bar kosan till Aveny, trots promenadavstndet så tog vi lata storgatsinnevånare bilen.  Då jag hade en bedrövlig danskväll senast jag var ut (Blender i Matfors) var jag lite orolig över att det skulle bli fjasko den här gången oxå.

Vi kom dit lite innan dansen började, inte för att det var tänkt att vi skulle hänga på låset utan pga att vi trodde att dansen började tidigare är den gjorde. Det var INTE många i lokalen till en början! Jag och Daniel var först ut på golvet. Men publiktätheten bättrade på sig stadigt under kvällen, men det var skönt med utrymme på golvet hela kvällen.
En av nackdelarna med Aveny är alla krogbesökare och allt vad det innebär, men denna grupp hade inte så många representanter i går, vilket var otroligt skönt. Det kom mycket dansfolk tillslut och nästan alla av mina favoritkillar var där.
Shake var grymt bra som vanligt! Christine kör gärnet på scen och de har sköna låtar i repertoaren. Jag dansade de flesta danser och hade verkligen jättekul. Vi åkte hem vid 01.  Nöjda och glada

Tyvärr jobbar jag natt nästa torsdag då Blender kommer till stan... :(
  

image5

Så här såg vi ut under kvällen =)

Påskresume´

Då var det bara en dag kvar av ledigheten. Sammanfattning: I fredags sov vi ut och masade oss sedan ut till Säter där med samvaro och äta med familjen väntade. Alla syskon var där men brorsonen John hade annat för sig. På lördag eftermiddag bar kosan mot Västanå, till Birgers stuga. Daniels syster Eva och hennes Olle, samt svärmor Gun och hennes karl Birger var där åsså vovven Ina. Vi promenerade ner till älven och grillade och under kvällen spelades det kort och ett spel med tändstickor. Igår efter ännu en grillning vid en sjö åkte vi förbi hos mamma och pappa igen på hemvägen.

Vi har beställt resa nu till vecka nitton. Ospesifierat till södra Turkiet, det var en annons i tidningen med flyg ifrån Sundsvall för 2999:- så vi tog den. Spännande och nervöst, undrar var vi hamnar... Men som vårat mantra har gått den här helgen om det inte blir bra, så har vi i alla fall tur i kärlek.

Idag ska vi fortsätta med att sätta upp speglar i hallen och sovrummet.


Påsk

Ska bara avklara ett kvällspass på Onken och sedan har jag Påsklov :) Är ledig ända till tisdagmorgon... kopiöst skönt! Imorgon åker vi en sväng till Säter och äta, slappa och sova. På lördag fortsätter färden vidare uppför Indalsälven för samvaro med delar av Daniels familj. Detta innebär då oxå ingen dans i Hudik....

Nä nu hade jag inget mer att skriva om...

Ledig dag

Är ledig idag. Jag är verkligen dålig på att utnytja mina lediga dagar... men jag behöver i och för sig lata dagar med mycket återhämtning. Har dock tvättat idag! Men jag har fortfarande inte klivit in i duchen och blivt människa. Tänkte att jag skulle in på stan och shoppa kläder så jag slipper klädångesten jag hade i lördags inför dansen.

Daniel har fått en köpare till sin lgh *stor lycka* Jättekul!

Nä! Nu får det var nog med att sitta framför datorn för i dag! Jag ska bara gå in på ett ställe till ......... *öhhh*

Tålamod

ja det är det gott om..ehhhh? Hur som hälst, håller på att jobba på min strandlook. Tredje vattenpasset jag varit på nu och jag skulle gärna vilja se resultat NU på en gång! Det är sex veckor kvar av terminen och lyckas jag få till två träningar i veckan så kanske ; ) Plus promenader och dans... och inte så mycket party.

Ska jobba kväll idag igen. Rätt så skönt med kvällar, men slipper all stress med rondarbete och diverse kontakter med kommun och sånt. Igår ventilerade jag på jobbet. Försökte hålla mig en lång stund men det är ju som bekant nästan en omöjlighet. Lite handledning med både Åsa och Carina, det kändes mycket bättre efteråt. Det var länge sedan jag grät på jobbet men men sånt är livet. Många känslor och tankar fick komma ut, skönt!

Gesles låt "tycker om när du tar på mig" går på radion nu. Blir nostalgisk, tänker på öland -03. Det är verkligen en av de bästa sommarlåtarna för mig.Dans i Matfors

Blender på Folkan, jag hade längtat jättemycket men efter förestående uttröttande arbete på onken var jag inte riktigt fit for fight... Som den individ av kvinnligt kön jag är fann jag, efter många om och men, tillslut något att ta på mig! Som de flesta vet så är kläderna viktiga för att kunna känna sig på topp... men ja hur som hälst jag var inte på topp igår. Om det berodde på kläderna eller inte är sak samma.  Svarta shorts vitt band i midjan och ett svart linne.

Det var mycket folk på folkan, blandad plublik, mycket bra folk och mycket tjejer... Satt en hel del tyvärr. Var inte på humör för att jaga. Nu ska jag försöka sluta att gnälla allt för mycket. Hade en del riktigt bra danser under kvällen i alla fall, sista tjugo minuterna av dansen blev riktigt bra.

Blender var kanon så klart. Maria sjunger med så otroligt karisma! Å det blir man ju glad av : )

I bilen var det jag Daniel och Peter.

RSS 2.0