Nattelinatt

Fullt hus, en tomplats bara och tre utomklinik patienter. Men det verkar vara rätt så lugnt ändå... ta i trä!

Ja det gick inte så jättebra idag på kirurgen.. kunde inte kolla hela tarmen då det gjorde ont som satan, varken Ketogan eller Dormicum hjälpte mot smärtan. Han kom bara upp en liten bit ovanför sigmoudeum fast för mig kändes det som att koloskopet var ändå uppe i högra kröken! Nej det var ingen höjdare det där, men det är ju snopet när det inte går som planerat... Hur som det såg fint ut det som vi fick se iaf, slät och blekrosa slemhinna : ) Härligt med detaljerade beskrivningar =)

Är trött nu och klockan är ju inte mycket...

Laxabon

Fy fan! Vet inte om jag vill vara med på det här : ( Har bara druckit ett glas och mår redan illa som bara den : (  Och ensam är jag, när aldrig mer! Men det ska gå! Vilket liv tillbringa en massa tid på toa och framför diskbänken hulkandes. Ingen mat är hungrig och sugen så jag tror jag går åt!!! Fasta är inte helt min grej. Tänk vad underbart det blir med Maxburgare imorgon..... längtar.

Nu är det nog dax för nästa glas! Skål!

Inspiration

... från diverse dansboggar och dansdagböcker. Jag skrev upp varje och jag menar varje dans jag var på från 96 och fram till sommaren -03 någon gång. Förde statistik och diagram och höll på, hade nog inget liv =) Och då jag inte har mycket till liv för tillfället (laddar inför min kväll med fyra liter Laxbon just nu) så ska jag göra en ungerfärlig lista på de senaste danserna jag fått nöjet att besöka.

2007

Januari
13/1
Hudik FH med Shake och Zlips. Åkte med Krister, AnnaKarin och två tjejer till, Daniel var på fest med jobbet. Det var en superdans, många favoriter där. Minns inte vad jag hade på mig.
20/1 S-vall Folkets Park Altiras 20 års jubileum med Shake. Jag och Daniel tog bilen över ån då det var kallt den kvällen och jag var rätt sliten av min då två veckor gamla förkylning. Dansen var sådär. Hade på mig min svarta nyårsklänning då det var jubileum och allt :)

Februari
3/2 Öviks mara Blender, Casanova och Perikles.
Jag och Daniel var lite sena som vanligt :) Dansen var så där, inget överväldigande. Hade en svacka mot slutet så jag var inte allt på humör. Men vi var kvar till slutet iaf. Var iklädd en kort grön/blå/grå prickig omlottklänning. Vi sov på Hotell Focus, mysigt och på söndagen roade vi oss kungligt på Paradisbadet. Kanonhelg för oss.

2006
December
25/12 Aveny Shake.
Var där med daniel, Magnus och Marlene. Käkade kass mat men dansade till kanonmusik. Hade svart kjol och grön satintopp.
31/12 Vemdalskalet Blender. Fantastiskt avslutning på året. Dansgolvet var kanske inte det största och inte publiken heller men det var jag och Daniel osså Blender :) Och bubbel ute i snön. Då jag varken brukar dansa berusad eller i höga klackar så lyckades jag med hattricket att ramla in i högtalarna och nästan på sångerskan maria *pinsamt* Hade min svarta på.
nyår

November
4/11 Aveny Shake.
En mycket kort danssväng då vi varit på Halloweenfest.
25/11 Södra berget, Altira och Shake. Dansade i tävlingslokalen med strålkastarsken och kristallkronor. Riktigt kul dans. Hade på mig svarta jeans och svartprickig satintopp.

Oktober
5/10 Aveny, Arvingarna.
Efter planeringsdag med jobbet och middag på Olearys. Gick med Malin som ville känna lite nostalgi. Svarta jeans och glittrig vringad topp.
14/10 Aveny Date
19/10 Aveny Blender. Jobbade kväll. Otroligt mycket folk och kul.
27/10 Hudik Dansmara. Zlips, Perikles, Titanix och Shake på övervåningen. Åkte med Daniel och Peter. Kul dans men otroligt kallt vid väggarna. Det är ett minus på folkan i Hudik, det går knappt att sitta mellan danserna om man vill det på grund av kölden från ventilationen. Kvällen fick ett scitzat drag då man sprang upp och ned för att få dansa till Shake oxå. Skulle något band spelat uppe skulle det varit Titanix....  Klädsel jeans och svart upptill. Här kommer en bild på mig och Daniel

Jag ocj Daniel på dansmaran

28/10 Hudik dansmaraBlender, Date och Whalströms. Åter igen var Daniel på galej med jobbet så denna gång åkte jag med Maria. Det var lite trögstartat men sedan kom vi igång regält. Superkul dans som dock avslutades med ett hjärtstopp på lilla golvet mitt under sista dansen. Klädsel svart kjol.

September
8-9/9 Övik Dansmara Boogart, Blender med flera.
Åkte med Malin och Kicki bodde på hotell. Riktigt härlig helg med brudarna och så en onämd mängd danskillar :) Hade på mig en grå/svart randigt linne en av kvällarna.

Augusti

3/8 Ånäsparken Blender.
4/8 Älvstagården Blender. Åkte med Daniel och Malin.
Dansen var kanon och pausen.
10/8 Ånäsparken Date
13/8 Hög Date
17/8 Ånäsparken Jannez.
Utan Daniel han var klok han som inte åkte. Jannez gjorde mig inte imponerad och danspubliken var mest äldre.
20/8  Hög Shake. Grill före och dansfinal på Hög, den bästa sommarbanan.

Juli
13/7 Ånäsparken Zlips.
14/7 Älvstagården Boogart.
Åkte med Lina och Magnus W.
27/7 Ånäsparken Boogart. Den här kvällen minns jag så väl. Innan var jag med jobbet och åt på Viktoria. Jag hade på mig vita linneshorts och ett svart/grått randigt linne. Dansade nästan hela kvällen med Daniel, det regnade ute. Den första kyssen var den kvällen och det var då vi blev tillsammans...

Juni
7/6 Norra berget, Altiras säsongsavslutning, Shake. Den första killen jag bjöd upp den här kvällen var Daniel. Vi hade aldrig dansat förut men det var specielt direkt. Han bokade mig inför sista dansen :)

Mars
29/3 Altira Zlips
. Kommer ihåg att jag njöt kopiöst denna dans då det var en evighet sedan jag var på riktig dans.


Summering av RG

Japp, då sitter man här igen på Onken. Vågar knappt skriva antalet upptagna vårdplatser ifall kordinatorn skulle hitta hit och läsa. Men det är luuuugnt iaf på onksidan : ) Jag klagar inte.

Igår var det i alla fall dax för den beryktade sammankomsten igen. Fyra tapra sjuksköterskor beväpnade till tänderna med diverse bestick och dryckesdon var redo för en kväll på storgatan. I en nystädad lägenhet (som tur var annars vet jag inte hur Biggis hade klarat med födointaget ; ) )intog vi den absolut godaste förrätten i världen, skagernröra med avokado. Därefter ugnsstekt oxiflé med ofantliga mängder potatisgratäng som grädde på moset fick vi avnjuta Muffens kokkonster i en superb pannacotta med hallon och bärsås. Det hela sköljdes ned med vin och drinkar : )

Lite melodifestival hans också med.

Vi blev lite dävna av maten och för att lätta upp stämningen så sprang kvällens hjälte ned och köpte en dosa G mini. Tack och lov så bestämde vi oss för att mot alla odds avsluta kvällen i soffan hos mig stället för på Oscar eller Aveny, skönt! Det blev en hel del jobbsnack och relationer särskillt en viss relation som hänger lite i luften så att säga samt annat smått och gått. Kalaset urartade en aning när Daniel kom hem vid halv två tiden. Roffe och Muffen var i högform minst sagt! Det var ostbollar överallt, precis som det brukar på RG.s sammankomster. Det är härligt att ha vänner =)

Nu ska jag kolla in tv.

Nattarbete

Kl 00:50
Ja det går ju bra det här måste jag säga... Kanske ska ta och lägga in någon natt på sommarschemat. Det är toklugnt här : )

Har bryderier om vår tänkta utlandstripp i maj. Det verkar vara dåligt med värme, har kollat på Eygypten nu ikväll och där är det ju iof varmt. Vi får se. Önskeschemat skall vara lagd till på måndag.
Hoppas att det går bättre att sova imorgon så jag är fit for fight inför kvällens bravader. Men jag ska ta det rätt lugnt tänkte jag, orkar ej med en för kraftig dan efter effekt med tanke på AT.n i nuläget.

Kl 03:12
Nu är det tungt... Har lagt schema. Sex nätter har jag lagt in och några semesterdagar. Blir nog ett bra schema tillslut =)
Om det ändå kunde vara morgon.

Kl 05:21
Sista timmarna har gått som smort, tack vare filmen på fyran. Nu ska jag bara ta och koppla bort lite dropp och ladda inför hemgången! Längtar hem till sängen!!

Hög av längtan!

Guuuh vad jag längtar till Hög. Det är inte mycket som går upp mot sommardanserna på Hög. Alla minnen, alla känslor, helt fantastiskt är det! Längtar till och med fram emot bilresan dit... och det ska mycket till det : ) Är inne många gånger varje dag på olika hemsidor för att förhoppningsvis hitta något nytt sommardanscheman. 

Längtar till lördag också och RG sammankomsten. Det har blivit en ny förkortning i mitt vokabulär, tror att det var Biggis som var först ut med det... RG.
Jag har en oxfile i frysen funderar på att helsteka den i ugnen... Vad sägs om det? Blir hungrig som en varg bara av att tänka på allt smaskigt som skall dineras på partyt... Måste kanske ta en funderare på det där med träning jag oxå ; )

Längtar efter Daniel oxå.  Blir helt till mig i trasorna bara jag tänker på honom! =)

Sommar längtar jag efter jämt.

Mycket längtan blir det!

Nu är det "bara" 6,5 timmar kvar. Underbart.. tröttsamt långt dit.

Natt på sjukan

Jahaja... Vad ska man hitt på nu. Har tack och lov inte så många patienter bara fem. Ingen som är på väg heller så det är lugnt på Onkologen för tillfället. Men jag börjar bli trött. Har verkligen försökt att sova idag på eftermidagen men det har inte gått så bra direkt. Men det lär gå jättelätt imorgonbitti.

Hur som hellst, ingen ide´ att klaga. Andra klarar ju av att jobba natt så jag borde ju kunna jag med : ) Det är två syrror som jobbar på lung inatt.

Tror att jag måste ta ett B-gluc annars kommer jag ej att kunna slappna av.....

Långsamt

Tiden går inte så våldsamt fort i Säter, i alla fall inte när man är kraslig.
Idag har jag läst en Harleqin (inte så mycket tankeverksamhet direkt) Löst lite Seduko, klappat kissarna, talat lite med mor och med far, tittat ut genom fönstret inte orkat gå ut, stått på bron ett par gånger i och för sig. Ätit en varm smörgås och en rostat druckt lite cola och fruktsoppa och en resorb, och plöjt genom internets danssidor och bloggar upp och ned pluss andra bloggs. Inte särskilt mycket alltså.

Då jag är allergisk mot ljud så sitter jag framför burken med både öronproppar och hörselkopor i/på öronen, databrus är horiblet tycker jag!

Då min blogg faktiskt heter dansanka så skriver jag inte särskilt mycket om just det. Så jag får väll ta och ändra på det :)

Jag gör en liten lista!

Favoritband:

Boogart som tyvärr inte spelar längre. Deras låtar! Både Anna och Petra är gudomliga sångerskor! Sista jag dansade och lysnade till dem var på dansmaran i Övik i september, mot slutet satt jag bara och lysnade och såg på deras show.

Blender oxå ett kanonband med sin publikkontakt och sin härliga musik. Fart och fläkt!

Shake ett superhärligt band med utstrålning, scennärvaro, helt rätt låtar. Kanon helt enkelt! Får se om det blir något party framöver oxå :)

Date gillar deras nya sångare ( vet inte riktigt hur ny han är iof) och de andra killarna oxå. Ett jättebra band.

Zlips bra bra.

Perikles gamla i gården.

Illa jag kommer inte på några fler för tillfället, får skylla på min frånvaro. Är mycket nyfikna på Scotts, hoppas att det blir tillfälle i vår eller i sommar. Det känns redan som sommar innuti mig då jag tittar på sommardanscheman ständigt, fast det är inte så många ute än...

Dagen efter 7sovar dagen

Idag är det ordentligt med minusgrader och solen skiner. Är lite piggare idag men får ONT i magen när jag försöker äta något :( Men magen är platt =) Synd bara att man blir så bensvag och yr av sådana hära bantningskurer!

Ska nog hoppa över kören ikväll, bara vara hemma i Säter och ta det jättelugnt i flera dagar. Behövs nog det för att bli av med min ooootroligt envisa förkylning. Pappas komentar "det låter som en gammal tuberkuloslunga" (typ)

Fast jag är rastlös.

Undrar hur jag ska göra med den här sjukdan, om jag ska ta en semesterdag eller?

Vill åka på semester, vill vandra i snön med Daniel, vill vara pigg på Roffefesten på Lördag :) Måste shoppa mat till partajet. Biggis vad ska det vara i skagernröran??? Och så vill jag ha receptet på Saffransglassen :)

Eliminationsrubbning

Spydde en gång i timmen i natt och nu är det den andra vägen istället :( Temp 38.6 sista kollen :( Har sjukskrivit mig skulle ju jobba natt inatt. Ska åka hem och smitta mor och far istället. Daniel är på jobbkurs i stokholm :(

Nu måste jag vila igen..


Storgatan by night

Det är inte direkt natt med det är iaf mörk utanför fönstret på storgatan. Jag har jobbat idag men är ledig imorgon tack och lov. Det är tröttsamt att jobba med förkylning i kroppen (undrar hur många gånger jag skrivit förkylning eller sjuk de senaste veckorna på bloggen?!). Hur som, för en stund ringde Nina, vi har inte pratat sedan jag ringde förra gången i juli mitt i separationsvåndorna efter Robin. Trotts att vi inte träffas eller pratar direkt ofta så är det inga svårigheter att snacka, men jag har verkligen lagt av mig med att prata i telefon, efter 40 minuter så var jag helt slut i huvudet :) Vilka olika liv vi lever, hon är tvåbarnsmamma med vaknätter och allt annat som det innebär.

Är inte riktigt redo för det livet än, vill leva tvåsamhet, resa, dansa, njuta, festa och jobba lite till. 

Daniel är på hockey men skulle skynda sig hem till Melodifestivalen :)

Imorgon blir det städ och flytt, Daniels och kanske Malin och Davids :) Hoppas att vi blir färdiga och får sälja lite på fyndlagret!


rastlös

I alla fall lite gran, är så van vid att jobba helatiden så tidn går långsamt när jag är ledig. Plus att jag känner mig sämre i den eviga host och snuvsjukan som drabbat mig :( Jag begriper inte! Började läsa en bok om psykiskt handikappade barn som jag haft i bokhyllan lääänge. Och den är riktigt bra, härligt när man läser en bok som man inte förväntar sig ska vara bra och den är det.

Annars så har jag röjt lite hemma, duschat benjaminfikusen, fikat och övat inför kören ikväll.

Leedig:)

Helt fantastiskt skönt att få lov att koppla bort Onken ett tag.  Pappa är på besök, alltid lika trevligt och avspänt när han kommer på besök. Just nu tar han sig en tupplur i soffan :) Sedan ska vi till Lotta och Andreas och kolla in deras nya soffa.

Började med lite hemmaordinerad antibiotikabehandling i fredags.... men än har ingen förbättring skett. Om en vecka ska jag jobba natt.... för tillfället ångrar jag att jag lagt natt men någon gång måste man ju testa. Är nervös över att vara ensam ansvarig, för även då det är en Lungsyrra där såhar inte hon kunskap om min patientgrupp. Försöker att inte jaga upp mig så mycket men jag gör det ändå!

Håller på att lägga schema ända fram till 9/11 och det är väldigt lång tid frammåt.

Sak samma. Det är härligt att leva!

Jag har ju då inget annat för mig!

Daniel jobbar ett tag till. Tror jag ska mig samman och skriva lite fortsättning på mina dansmemoarer!

ja vart var vi..
Årsskiftet 02-03 det var nyårsfirande på Altira med främst en massa dansfolk, det jag minns mest från den kvällen var prommenaden hem till Thompas "stuga" vid sidsjön. Det var jag, Malin och Mats, det var inte långt men det tog sin tid att förflytta sig med tanke på det berusade tillståndet :)

Det nya året -03 innebar massor av festande, nollning, känslostormar och en smula dans. Frammåt våren upptäckte jag en ny sida av nätets väv. Mötesplatser och comunities, snackade med folk kvällar och nätterna igenom...
Genom detta träffade jag en person som förändrade mitt liv en hel del, trotts att jag levde för att dansa så fick han mig att om inte sluta så att dra ned på mitt dansande drastiskt. De nattliga diskussionerna var helt sjukt jobbiga och något av det jobbigaste psykiskt jag tvingats utstå. Jag förstår inte hur du kunde göra så mot mig, och jag förstår verkligen inte hur jag kunde stå ut så länge med att vara olycklig och ge upp det som var min livsgnista. Det leder inget till att vara arg eller ledsen över det som har varit, men en viss bearbetning pågår fortfarande innom mig.... Allt var naturligtvis inte dåligt men just det att jag inte fick dansa lägger sig som ett stort täcke över de fina stunderna och minnena. Nu tycker säkert några att, Va då inte få dansa, det är ju bara att göra! Men iskyla och att försöka prata med en som är världsmästare i diskussion och argumet mot dans och andra nöjen, det går inte att beskriva.

Hursom haver åren går och så mycket dans blir det inte. Förutom Ölandsveckan sommaren -03 men den tar jag nästa inlägg

fortsättning följer

sommar

Läst en del bloggar från i sommras. Guuud vad jag längtar till sommaren! Livet är magiskt på sommaren, drömmer om jumma och ljusa nätter. Värme, sol, fester, grill, bad och vinden som glider genom trädens kronor :)

Tänkte åka på charter nu i vår, har någon något förslag på resmål. Kriterier: sol, värme, bad, uteliv, billig mat och dryck coh mycket romantik :)

Tänker så mycket på en av mina patienter som inte är med längre, vissa människor har något som man inte kan glömma, ialla fall inte i första taget. Livet är så märkligt. Undrar om tiden man har är förutbestämd... Hon sa att " jag trodde att jag hade mer tid".


Vad lätt jag kommer in på detta ämne. Livet och döden. Men nu är det livet som pågår så det så!


Datastrul?

Föregående bloggginlägg troddejag hade försvunnit någonstans, skrev den iaf i tisdagskväll.

Har varit ledig idag, riktigt skönt. Inte gjort något särskilt, tog en sväng på stan där jag lunchade med älsklingen,  hämtade en massa resekataloger (vill till solen!) drogs in på Duka.... står det utförsäljning och rea i skyltningen så bara måste jag bara in och kika. Kom ut med en stekpanna, hushållskärl och ett ljus :) Men jag ångrar att jag inte köpte en prydnadskudde och plastblommor oxå!


Tror att jag ska ta mig en liten stadstur igen..... ska bara kolla bankkontot först.


Sporthallen

Oh jag är så stolt över mig själv, lyckades ta mig till sportis och simma:) Rn bedrift när det gäller mig! Nu börjar mitt nya (sportiga) liv, måste ju bli redo för tranviken 07...

Snart ska jag iväg till jobbet, sedan är jag tredagars ledig. SKÖNT. På lördag blir det Övik, dansmara, hotellmys och paradisbad :)

Har börjat att lägga schema införresten av våren och sommaren, jätteskönt att få lägga sitt eget sommarschema!

Hädanefter ska jag boka in två simturer i veckan.

Nu mot sjukan!

RSS 2.0