Ett dygn kvar

till DansMaran i Övik! Har längtat tokmycket typ sedan HudikMaran i oktober... Men just nu är jag så trött efter jobbet så jag inte känner någon danslust alls. Hade tänkt sola en stund i solarium idag, men jag orkar nog inte :(

Men hur som hälst så om ca 24 timmar kommer vi att glida in på parken i Övik och dansa så svetten lackar i 8 x 2 timmar. Underbart =)

Sovmorgon

Idag sov jag ända till tio somnade kanske halvett i natt. Otroligt underbart skönt att få sova ut. Har ju sovit pissdåligt sedan jag klev av natten i lördagsmorse.  Igår hade jag min första dag som handledare. Det gick väll så där. Jag glömde min stackars elev när det var Rond, både sitt och gåronden! Otroligt! Nog för att jag är disträ men ändå. Men hon verkade inte bli ledsen över det i alla fall... men jag skäms som en hund. Jisses. Idag ska jag försöka att vara mer pedagogisk. Men det är inte lätt när det är hundra saker att göra redan utan en student.

Höll på att få ett totalt stresssammanbrott vid halvtre på jobbet. När stressen bygger upp långsamt brukar det vara ok men när det kommer pang så är det jätteobehagligt! Blev helt skakis i hela kroppen av adrenalinpåslag och jag kände av blodtrycket i bröstet, tog lång tid innan det gick över. Kände det till och med på kören efter jobbet.. inte bra.

Snart dans igen

Att det ska vara ett så stort projekt det här med kläder! Om en timme kommer Mangan och jag har redan vänt uppochned på halva garderoben..  Charmigt värre.

Jag börjar bli trött, sov bara fyra timmar ca efter nattens jobb... Och jag börjar verkligen bli hungrig! Har ingen inspiration till matlagning just nu. Här ätit fruktsallad och mackor idag (den matstandarden har det varit hela veckan i princip) och det börjar kännas ikroppen och skallen nu. Inte så charmigt det heller. : )

Nä nu ska jag sätta fart! För snart är det DANS :)


Loka VildÄpple

Det smakar mest som avslagen riktigt utspädd cider. Nja säger jag.

Klockan är snart fem på morgonen och jag är trött som ett djur. Iförgår påbörjade jag ett inlägg men tydligen skrev jag för långsamt så det jag skrivit bara försvann. Sånt gillar jag inte, att bli bestulen på orden. Så nu får jag ta och "spara som utkast" var annan minut så det inte händer igen.

Det har varit en  j ä t t e l u g n  natt Två antibiotiker och ett fåtal rigningar. Så jag har städat och grejat en massa. Försökt diffa lite på schemat.

Önskar att Landstinget kunde ha lite spel på datorn men det är blickat. Skulle ge mycket för att få spela lite Spindelharpa just nu. Hittade en variant på nätet här om natten men dels så gick det på tid (efter tio minuter så avslutades spelet och tidspress är ju inget som funkar på natten) och så var det jätteliten och suddig bild.

Nattperiod

Den här veckan jobbar jag natt. Känns lite sisså där. Svårt att komma in i nattlunken. Å så är jag alltid lite nervös innan då jag är ensam ansvarig för mina tio patienter. Hoppas innerligen att det är en bra lungsyrra som jag jobbar med.

Idag ska jag fika med Muffen :) Ska bli jättekul! Minns inte när jag var och fikade senast faktiskt... ja förutom med körstyrelsen då.
Å ikväll är det första buggkurs tillfället. Längtar dit. Mindre härligt att komma till jobbet dyngsvettig..

På onsdag är det info för handledare på eftermiddagen. Jag och Eva ska ha en student tillsammans. Jag har ju varit sugen länge men jag vet inte hur det ska gå. Det är en termin fyra och det känns bra. Då är det ju mer punktgrejer som ska nötas in. Helhetssynen skall ju finnas i termin 6 först. Både jag och Eva har varit färdiga i två år och man måste ju börja någon gång med studenter. Det blir nog kul... Jag får och prata med Malin i kören om lite tips, hon hade ju mig som sin första student.

Årets första dans!

Blev till Blender i Bergeforsen. Riktigt bra dans. Och bra musik, satt en låt och bara tittade, lysnade och njöt av att titta på Blender. Blev verkligen helt uppslukad. Passade på att kolla in den långa mannen Urban lite extra, tråkigt att han ska sluta... Att spela bas är verkligen coolt, det ser både lite nonchalant ut och kraftfullt. Musiker över huvud taget blir jag imponerade av.

Annars dansade jag nog alla tror jag. Det var underbart att få dansa igen! Men det märks i kroppen att det var några veckor sedan sist, huuva.

Nu ska jag sova. Det dröjer nog någon timme eller två innan kära Danne ramlar in från krogen... Längar efter honom.

Pust!

Idag har jag varit en duktig, huslig anka. Inte ofta det händer : ) Städat, damsugit, sorterat, gjort hemmagjord glass. Nu är det bara duchen som väntar innan nästa jobb sätter fart. Borde nog vila lite innan.. Tror ju inte att det lugnat ner sig allt för mycket på Onken sedan igår.

Dagens fråga: Hur kan träningskläder lukta så förskräckligt, i alla fall manliga sådana?!  Efter ikväll har D spelat innebandy tre kvällar på rad.

Jag säger bara det, det där med idrott har jag aldrig förstått mig på.

Grattis Shake!


 
Shake vann både folkets röst och bästa show/krogakt i Sundsvalls Music Awards 2008. Fantastiskt kul och de är verkligen värda det! Bandet från Timrå som spelar välgjord modern dansmusik runt om i hela Sverige och som är stora favoriter bland landets dansare : )
De är verkligen värda alla priser!


image158

Överarbetad

Hum, klockan är halvett på natten och jag har i princip sovit lika många timmar redan som jag brukar göra en vanlig natt.. Däckade typ vid 19tiden efter en halv pizza. Dagens arbete var lite betungande. Jobbade över till 18:10 från tänkta 15:30. Det är obeskrivligt vilket tryck det är på sängplatserna. Och vilket strul det är i stora hela. Jag kände mig verkligen som en pissig syrra igår, gillar inte känslan. Klarar tydligen inte riktigt pressen och stressen som uppstår i sådana arbetssittuationer.

Men ska man behöva acceptera den arbetsmiljö som varit de senaste dagarna/ månaderna?! 

Och hur värdesätts då arbetet som legitimerad sjuksköterska, med minst 3års studier på högskole/universitetsnivå?  Med tanke på ansvaret över människor liv och mående så är det inte så högt. Mitt arbete innebär bland annat: Smärt och ångestlindring, medicindelning till ett antal patienter, att vara "spinel i nätet" med koll på allmänstillstånd, hemplanering, planering över det dagliga arbetet, rondarbete, förebygga komplikationer som trycksår, sårvård, hygien, psykosociala problem, dokumentation, medicintekniska uppgifter, samtal och kontakt med ofta oroliga, ledsna och ifrågasättande anhöriga, upptäcka nytillkomna och akuta tillstånd, ha kontakt med de olika instanserna i vården runt patienten såsom: kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut, kommunen och naturligtvis läkarna. Problemlösning hela tiden.
Hade lönen varit runt 30 tusen hade jag kanske inte "klagat" lika mycket, men det är den inte.

Jag brukar aldrig ta med mig jobbet hem, men nu drömde jag om det till och med. Jag jobbar med sjukvård men är det tänkt att personalen ska bli sjuk oxå?

Samtidigt håller jag på att komponerar en meny för fredag. Vi får gäster som inte varit hos oss tidigare. Ska bli jättekul : ) Men stressigt...

På lördag blir det Blender i bergforsen, kalas! Första dansen för 2008.

Trött

Jag slutar aldrig att förvånas över den enorma stress som så ofta förekommer innom vården. I alla fall på min avdelning. Stundvis kändes det som att vi sprang runt som yra höns i dag, hur lätt är det inte att göra kraftiga fel i sådana lägen. Huua! Arbetsmiljön är inte direkt optimal. Blodtryck minst i 160. Obehagligt när jag känner av blodtrycket... Inte så att jag han ta något tryck men jag känner ju igen känslan i bröstet. Måste nog träna mera.

Tack och lov var jag på "golvet" idag, omvårdnad och sprut och kut. Det funkade rätt så bra fram till lunch för då dök det upp en oväntad inskrivning pluss en planerad. För många patienter till antalet tillgängliga sängar. Det blev lite körigt... Då jag inte är fri från förkylningen precis så vet jag inte om jag var en så stor tillgång när jag försökte styra upp kaoset på Onken men men jag tror att det mesta hade klarnat någolunda när kvällen tog över.

Det är verkligen jättejobbig att vara medicinsk ansvarig och ha allt i huvudet. Det är kul men jobbigt! Ibland är det inte kul heller, bara jobbigt.

Orkade inte gå till kören idag, hade tänkt komma och lyssna men jag orkade verkligen inte. Måste tänka på mig själv, viktigt att inte köra sig i botten. Nu ska jag lägga mig på sängen med lite kjosklitteratur och vila inför morgondagens arbete.


Snart är det Dansmara och snart kommer MALIN tillbaka till Stan. Längtar efter det a lott.


Förkyld i Säter

Jahopp. Då sitter man här och hostar lungorna ur sig. Mysigt värre... Jobbat två helgpass på sjukan men igår lyckades jag ringa in en vikarie åt mig idag. Skönt att vara hemma!! Det har snöat minst en decimeter och pappa är ute skottar med traktorn. Mamma steker stek. Och jag växelvis sover, läser eller surfar. Stod ute på bron och andades lite friskluft förut. Skulle vilja bo på landet.... om landet låg väldigt nära stan, med bussförbindelser och sånt. Får se om jag hitter något sådant ställe någon gång.

Daniel är kvar i stan, var på revy med sin kör igår och sedan ut med grabbarna antar jag. Miss him redan. Nu är vår transport till Maffiafesten klar. Skönt och det ska bli jätteroligt tror jag :)

Imorgon börjar fortsättningskursen på buggen, vi har inte anmält oss än... Kanske ska göra det. Inte för att jag lär kunna dansa nått imorgon men jag kan ju sitta och titta i alla fall.

Jag har påbörjat ganska många blogginlägg sista tiden men inte haft inspiration att orka avsluta dem. Jag har ett intressant ämne på G. Läste på Livsdansbloggen om ämnet "danskär" och det är man ju lite erfarenhet av....


Shake

Längtar såå efter att dansa till Shake... Hittade via DM en låt de brukar spela. Run, run, run. Helt ootroligt bra låt, hör bara Shakes version även om det inte är den som jag lysnar på. Ni fattar. Längtar efter deras nya skiva, kommer att inhandlas pronto på DansMaran...

Men först ska jag bli fri min förkylning. Ledig dag idag och då blir man ju lägligt nog förkyld. Jobbar helgen sedan och ska ut till Säter efter jobbet på lördag. Ska bli skönt. Papps hämtar mig. Jag måset verkligen börja öva på det där med att köra bil... känns väldigt långt bort att jag ska få till det och få körkort. Måste bli av med min körrädsla.

Håller på att kolla upp tågpriser till Öland och till Norrköping. Känns lite dyrt med hela maffiafestgrejen. Inte kvällsaktiviteterna men resan och boendet... suck. Innan det är det finlandskryssning i början av mars. Portugal i april (sorg och bedrövelse med tanke på BOOGART, fan) pengarna bara rusar iväg och jag ser inte fram emot att lägga den schema perioden.

Vill ju åka ned och hälsa på Malin oxå...

Och så är jag sugen på att åka på dansturne´. 

Snart är det sommar, underbart! I tanken är jag redan där, på någon loge, njutande i fulla drag...

Dansställen jag besökt!

 1. Tegs loge Umeå                            Vinter
 2. Umeå FH Äpplet
 3. Övik FP
 4. Docksta Kustladan                          Sommar
 5. Bollstabruk FH                                  Vinter
 6. Gussjönoret, Viksjö                         Sommar
 7. Parkaden i Härnösand                     Vinter
 8. Brännaborg, Härnösand                  Vinter
 9. Borgvattnet                                         Sommar
 10. Hällesjö Furuviken                            Sommar
 11. Östersund Sandviken
 12. Östersund, Furuparken
 13. Vemdalen Högfjällshotellet
 14. Torpshammar Sandmonöjet                  Sommar
 15. Bergeforsen FP                                           Vinter
 16. Skönsberg Sundsvall                                Vinter
 17. NorraBerget Utedansbanan Sundsvall Sommar
 18. NorraBerget Danslogen Sundsvall       Sommar
 19. Sundsvalls Folkets Park 
 20. Sundsvalls FH Aveny                                  Vinter
 21. SödraBerget, Sundsvall
 22. Åsen, Liden Sundsvall                                Sommar
 23. Ånäsparken, Kovland Sundsvall               Sommar
 24. Matfors FH Sundsvall                                  Vinter
 25. Gnarpsbaden, Gnarp                                Sommar
 26. Älvstagården Jättendal                              Sommar
 27. Hybo Fp Bergsjö                                          Sommar
 28. Hög Hudiksvall                                           Sommar
 29. Hudiksvall FH                                             Vinter
   
 30. Skulltuna Lagårn                                       Sommar/Vinter
 31. Skinskatteberg FP
 32. Lundegård Öland                                    Sommar

Det blev några stycken i alla fall. :) Å fler blir det!  


NEJ...!

Här kommer den strålande, underbara, helt fantastiska nyheten att Shake ska göra en spelning i Sundsvall med det enormt saknade bandet BOOGART i april. Det låter ju helt fantastiskt om jag inte var i Portugal då med kören... FAN oxå!

Nu var den här dan förstörd. Jag saknar Boogart så himla mycket. Det var vid deras spelning på Ånäsparken sommaren -06 som jag och Daniel kysste varandra för första gången. Vilka minnen jag har till Boogart. De har varit mitt favoritband sedan jag började dansa 1996.

VIlken spelning det kommer att bli. Underbara Shake och fantastiska Boogart måste ju vara en sagolik kombo.

Jag är inte alls bitter om någon skulle tro det. Och jag ljuger aldrig heller...

Hur som hällst. Igår var första körövningen för terminen. Det var riktigt kul. Vi får långa övningar den här terminen, jätteskoj. Och jag ser fram emot Portugal väldigt mycket.

Jobbar kväll idag. Skönt att få sova ut ibland.

Nu ska jag lysna på Boogart.


Misslyckad dag

Fy fan va jag är dålig. Tror inte att det kan finnas alltför många som är lika lata som mig. Otroligt. Låtit en hel ledig dag bara glida ner i papperskorgen. Sovit, läst, vilat, surfat, fastnat i diverse bloggar. Inte gjort ett piss hemma på hela dan. Bara fått otroligt ont i huvudet  :(

Daniel var ledig igår och städade som bara den.

Velar över vad jag ska göra imorgon. Mamma vill att jag kommer ut till Säter, jag får så otroligt dåligt samvete över att jag är där så sällan. Danne jobbar och vill att jag hänger med ut. Jag känner mig bara sliten och deppad över att jag slösat bort en hel dag med att bara sega på hemma. TRÅÅÅÅKIGT. Länge sedan jag kände mig så här misslyckad. Piss oxå.

Härligt med kreativa människor, NOT.

Nä nu satan ska jag in i duchen och stänga av datorn så jag inte slösar bort mer tid.

Pensionär

fyllde min pappa idag, 65 vintrar. Fast han gick i förtid för snart tre år sedan, så han har ju rätt bra kläm på det där med att vara ledig.

Apropå arbetslivet har jag nu gjort färdig mitt gästspel på OnkMott. Börjar på avdelningen igen på söndagkväll. Känns lite dubbelt, kul att komma tillbaka till det vanliga och mina fina arbetskamrater där, men tråkigt att inte vara på mottagningen oxå. Gillar verkligen folket där, särskilt mycket Marie, hon är en klippa! 


Här kommer lite bilder från Nyår. Håll till godo. : )

image141

       

image148

     
    

Nyårsafton blev en trevlig kväll. Tiden gick otroligt fort, helt plötsligt var klockan 12 och i nästa stund närmare fyra på morgonen. Kanske beror på allt bubbel som korkades upp... Som bilderna visar så var det en hel del Gitar player som roade oss under kvällen.  Jag är då verkligen ingen stjärna på det.


Denna helg har jag inga direkta planer...
Ingen dans innplanerad och Danne ska ut med grabbarna på lördag efter Bingolotto.

Nån som vara med mig kanske?  Jag är ganska snäll = )

RSS 2.0