Danstripp Östersund

Igår var det dax för en hejdundrande skojig åktur till staden i väst. I en liten minibuss åkte jag med Karin, Camilla, Krister, Janne, Wiklund, Anna och Patrik. Trevligt. I Ösund var det Blender, Zlips och Jannez som spelade upp till dans och det var då inte bara vi som hade letat oss dit. Knuffigare danskväll får man leta efter. Det är verkligen så tråkigt när folk inte kan samsas om ytorna, vissa bara kör på och verkar inte bry sig över huvud taget på hur många knuffar som uppkommer på vägen. *irritation* Blender var kanon! Gillar dem verkligen! DE andra var oxå bra, jannez var inte lika studsiga som de brukar tycker jag och det är ju possetivt. Å Zlips underbara rytmiska och "sega" bugg är bara så oootroligt bra. Lovely =)

Kvällen blev helt ok, hade en ordentlig svacka på några timmar i mitten. Men det ordnade upp sig de sista timmarna. Fick några riktigt bra danser. Roligast var de sista snabba med Leif, efter ett tag kände jag mig riktigt hög. Läcker känsla, riktigt kul och skönt =) Dansade med Mats igen oxå, tror att det var år sedan sist, och det var mysigt såklart. Å icke att förglömma Lejon, ääääntligen fick vi dansa igen, ypperligare fox får man leta efter länge : )

FÖrkylningen är inte till det bättre idag. Ska snart iväg till jobbet, inte så kul. Måste få med mig prylar inför kvällens dans i Matfors. Hoppas på att det inte kommer så mycket folk så man kan dansa ut i den där lilla lokalen...

Hej så länge!

Snodd från Biggis

Lovade mig själv dyrt och heligt igår att INTE sitta vid datorn idag. Att jag inte lär mig att inte lova saker som jag inte kan hålla.. :) Är ledig och förkyld, jättetrist. Blev ju sjuk förra onsdagen så det borde ju gå med sig tycker ja. Hoppade över Zlips på Aveny igårkväll var helt slut efter extraövningen med kören. Men ikväll ska jag bara dansa hur jag än mår...


Vad gjorde du för tio år sedan?

Gick sista terminen på gymnasiet. Dansade och grät av smärta då jag hade jätteont i mina fötter. Smärtan som senare visade sig vara RA (ledgångsreumatism). Det var en rätt så jobbig tid, med oro inför att sluta gymnasiet, splitras från min kära Estetklass, oro över hur min framtid skulle se ut med sjukdom, jobb och allt sådant.
Blev tillsammans med Jocke. Det regnade nästan hela sommaren!

I sommar är det tio år sedan jag började att äta Salazopyrin EN mot RA:n. Skrämmande att tänka på hur många kilon jag ätit av dessa tabletter, men det har ju gett bra effekt i alla fall. Det var år sedan jag hade något riktigt skov nu.... tvitvi och ta i trä!

Vad gjorde du för ett år sedan?

Jobbade på Onken, dansade som en tok, planerade inför vår semester till Turkiet. Å var kär och galen, precis som nu :)

Fem snask du gillar.
Popcorn, vetebullar (gärna Roffes mammas bullar), glass, frissy flaskor (godisflaskor som är blå och rosa) och Lussekatter!

Vad skulle du göra om du var miljonär?

Köpa hus, resa, betala alla lån, ge till familjen och till cancerforskning.

Tre dåliga vanor:

Oordningssam, lat, lägger kläder på golvet.

Fem saker du gillar att göra:

DANSA, sjunga, vara ute och pyssla i trädgården hos mina föräldrar på våren, umgås med vänner och familj, resa.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:

Höga byxor!

Fyra favoritsaker:

Mina dansskor, datorn, diskmaskinen, mobilen.

Blender i Hudik

Olala vilken underbart ljuvlig dans det blev igår!! Tvekade bara några få ögonblick på om jag skulle åka eller inte. Blev ju förkyld tidigare i veckan. MEN jag var bara tvungen att få DANSA! Tänkte försöka ta det lugnt sitta och vila och inte bugga så mycket men bara därför var jag ovanligt populär igår. Minns inte att jag satt en ända dans = ) I like.

Fick äntligen dansa med en efterlängtad favorit igen som flyttat ner till Hudik. Myyys. Kvällens två bästa foxar blev med honom och den roligaste buggen blev de sista snabba efter sista dansen. Lars från Umeå är bara såå kul att bugga med = ) Sedan var det jhu förståss flera helt fantastiskt roliga danser däremellan.

Nu ska jag försöka ta och gå ut och lufta mig lite!


Till min kära Malin
 Ha den äran på bemärkelsedagen Roffe!!!
Hurra hurra hurra!
Kramar och Pussar från mig

Upproret!!

Jag blir så ARG! Vi pratar ofta i arbetgruppen angående lönenivån för Legitimerade Sjuksköterskor innom landstinget. Jag har ju skrivit om detta ämne här på blogget ett flertal gånger oxå.
Jag är stolt och glad över mitt jobb. Sliter ofta som ett jehu på jobbet men tycker att det är jättekul allt som oftast.

Jättekul är dock inte lönen för mödan kan man säga....

Blir så trött över att mitt och alla andra syrrors arbete inte värderas.


Här kommer ett fantastiskt citat taget från en SSK som skrivit upp sig på Löneupproret 08 se länk nedan
http://www.upproret.se/showlist.aspx

"Min lön är ett HÅN med tanke på mitt ansvar som ssk! Jag har folks liv och hälsa i mina händer, och förväntas dessutom trolla med knäna i en organisation med ständiga sparkrav. I andra yrkesgrupper får man julbord, vi i vården får vinterkräksjukan av någon patient och jobbar sen julaftonskvällen."

Så kära läsare, skriv upp er ni oxå!

Puss och Kram , nu ska jag gå hem och sova inför nästa arbetspass.

Ofattbart!

Jag är förkyld igen! Så less, började känna i bilen hem att jag var täppt i näsan. Nu är det ont i halsen, tungt i huvudet och resten av kroppen.. :( Och tre arbetsdagar kvar innan jag är ledig två dar. 

Tröttsamt :(

Danshelg

Hela helgen har varit vikt till de bästa Shakearna i världen. =) Äntligen efter 12 års socialdansande kan jag kalla mig för en äkta dansbandsgroopie *haha* Efter Altiradansen med Shake i fredags bar det (efter en dusch, snabbpackning och lite vila) av mot Skultuna och DansMaffia fest tillsammans med de trevliga medlemarna i Shake i deras sharmerande buss. Mycket intressant att se hur deras arbetsliv fungerar utanför scenen. Kan bara säga vilket slitgöra!

Som dansare är jag så oändligt tacksam till att "mina" dansband orkar jobba och slita. Dansbanden är den största förutsättningen till att jag ska kunna få göra det som jag allra mest av allt vill göra, alltså DANSA. Snackade med en av arangörerna på Skulltuna oxå och det var inte precis någon dans på rosor det jobbet heller...

Kvällen blev en höjdare många kanonkillar var där och det är ju alltid trevligt! Fick många mysiga danser med både gamla och halvnya favoriter. Det var mycket trevligt att Kakan, AnnaKarin och Jenny åkte till skulltuna, alltid skönt att ha några trevliga brudar att stå med.

Själva festen var helt okej. Då vi inte fick med oss någon mat hemifrån köpte vi pizza och det var både en och annan som höjde på ögonbrynet över det.  Pratade med en hel del tevliga människor som jag bara sett på Maffian innan. Och Micke visade på gästfrihet i sin husvagn. Både Jäger och Bailies kom innanför västen. Tack! :)

Längtar verkligen till Öland och jag hoppas att boendet kommer att lösa sig snart...


         image192

Muff-fika

Idag var jag och Lina på Wanyes efter jobbet. Var hungrig som en varg och kastade i mig min toast, nytt ätrekord tror jag. Kära Muffen tyckte att jag skrev för mycket om dans på bloggen... Men det är iof inte så konstigt det jag gör är ju att jobba, sova, sitta vid datorn, Dansa och sjunga i kör om veckorna. Förutom dansen är jag inte så våldsamt social... men man kan ju bli bättre =)

I helgen blir det dans för hela slanten igen, Altira på fredag och Maffiafest på lördag i Skultuna. Tokroligt ska det bli har jag tänkt. Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig än bara.. Det tål att tänkas på.

Imorgon blir det mottagningsarbete igen, snart dax för sängen.

Ankan går i ide.

Gud jag skulle vilja sova i tre dagar framåt hällst. Min utflyckt till Umeå har straffat sig hela helgen. Idag var det kulmen tror jag. Har nog inte varit så trött på jobbet någon gång faktiskt. APtrött, hela dan. Värsta jag vet är att inte ha koll på jobbet och idag kändes det som att hela ronden bara snurrade runt i huvudet. Nära att börja böla på em raporten faktiskt. Somnade som en sten hemma för att orka med buggkursen som vi nyss kommit hem ifrån.  Det var kul men svettigt som F-N!

Igår var vi i Matfors hos syrran. De ska åka till Tailand nästa år och vi oxå! =) Har inte bokat än, ska nog ta och göra det nu så vi får samma hotell!

Ledig imorgon =)

Ersboda

Äntligen kom jag mig iväg på Umeådans! Hade inte planerat det eller jag viste inte ens om det förren i torsdags på Aveny, då underbaraste Shake spelade förövrigt.

Och då fantastiska Blender spelade i Umeå så blev frestelsen tillräkligt stor för att ta en liten norrlandstripp på en ca 30 mil enkel. Det var jag, Jenny L och Kakan som åkte. Dansen var urrolig! Dansade med en massa mysiga och roliga killar. Vill verkligen åka dit snart igen. Kvällens höjdpunkt (eller en av dem i alla fall)  var att jag äntligen fick tag på och vågade bjuda upp en kille som jag varit sugen på att dansa med länge. Och jag blev inte besviken! Blir verkligen så glad av att dansa med nya bra danskillar. Tänk att man forfarande blir nervös av att bjuda upp nya människor iaf de som man vet är riktigt bra, efter alla år som jag dansat...

Är nog lite speedad nu känner jag. Borde nog sova snarast, jobbar kväll ikväll.

Ankan är nöjd, lycklig och skönt danstrött i kroppen.

Nu ska jag krypa ner hos Daniel och mysa.

KASAM

Har börjat fundera lite smått på det där med vidareutbildning på sista tiden faktiskt.... Om jag inte blivit så massivt nedtryckt under skosulorna av en viss examinator M.S. för lite mer än två år sedan hade jag kanske börjat tänka lite mer än lite på just vidarutbildning.

Min C-uppsats om Sömn väcker fortfarande en viss ångest. Minnet av den halvt bortträngda Luciadagen -05 då mitt mycket ångestfyllda arbete, överaskande för både mig och min handledare blev underkänt sitter som en tagg i mitt studiehjärta...

Hur som hällst, det finns flera olika inriktningar innom sjuksköterskeriet att välja på. Onkologi ligger förstås nära till hands, cancersjukdomar finns överallt. Men även IVA tycker jag verkar intressant, mycket olika apparater, övervakning och sånt. Smärtlindring och sövning av patienter. Men än är det inte läge i alla fall.

Vad har då detta med rubrien att göra kanske min mer eller mindre anonyma publik funderar över. : )

Jag kom att tänka på KASAM när jag var inne på DansMaffians sida.  Jag är så himla glad över att jag börjat att bugga! Danskvällarna ger mig verkligen dubbelt så mycket nu som när jag "bara" foxade. Kurserna på Altira ger verkligen mycket och det känns som att kroppen fångar upp fler och fler rörelser och känslor för varje gång.

För icke invigda så står KASAM för Känsla Av SAManhang : ) Ett viktigt begrepp under studietiden. Det var otroligt roligt att plugga men jag föredrar att jobba kan jag säga.

Nu ska jag ta och trycka i mig en till chokladboll. Känner att ett visst PMS är i antågande...

RSS 2.0