Less på att inte vara tiptopp!

Märkigt att jag inte är så danssugen trots att det är två veckor sedan sist. Brukar ju klättra på väggarna efter så här mycket avhållsamhet.... men det beror kankse på den här supertråkiga förkylningen som bara finns där och inte riktigt bryter ut men som heller inte alls blir bättre snarast sämre :(

Var en sväng på Må bra mässan igår med 50årsbarnet Ann, Daniels äldsta syster, det var riktigt trevligt. Provade en massa saker bland annat att ligga på spikmatta och självklart så kom ST precis då. Lagom dimmig efter spikupplevelsen skulle jag svara på en massa frågor. Då jag aldrig lärt mig att vara tyst när det behövs, kläkte jag ur mig en massa märkliga saker som självklart fanns med i tidningen idag...  Sm version light har fått ett nytt ansikte *haha* Det gjorde mycket ondare än vad jag trodde. jag är kanske inte så smärttålig som jag trott. Köpte en nässköljare som skulle vara bra vid förkylning men jag har bara blivit mer täpt i näsan efter att jag använt den :(

Igårkväll firade vi Ann som fyllde år. Vi höll till i fångvårdens gamla lokaler i Bergsåker. Mycket sång och mat.

    

Annars har jag ägnat en hel del tid till sömn och att plugga på instuderingsmaterialet inför kursen på fredag. Men nivån är helt sjukt hög! Även fast jag läst om cellen och sådant tidigare i grundkursen så har jag bara ett svagt hum om vad de olika celldelarna har för funktion i kroppen. Hoppas jag inte kommer att sitta som ett frågetecken hela fredagen!

Prio nummer ett är i alla fall att bli pigg till helgen! Är stressad över det...

Karensdag och RG nostalgi

Hemma och är sjuk, den sega förkylningen tog mig tillslut. Trist verkligen, vill inte ha ännu en sjuklön men måste man så måste man va hemma. Har mellan sovpauserna gått igenom en massa kort bland annat på Roffes Gäng... Jisses vad jag saknar den tiden brudar!!!! Ser fram emot trippen ner till Roffe med Muffen som bara den. Det finns risk för härj på hög nivå. Kan tänka mig att Geten får lov att ta Biggis plats för en helg. Vilka minnen. Ett år sedan Rolf flyttade nu.... SAKNAR!











Servitris för en kväll

Igår äde bröllopet mellan Mari och hennes Henrik rum och jag och några tjejer från kören hjälpte till på middagen och festen efteråt. Det var riktigt kul faktiskt! De hade gjort så obeskrivligt fint inne och även utanför danslogen på Norra. I början och slutet av kvällen hade vi svart/vita kläder men när vi skulle sjunga och severa bytte vi till folkdräkt. Jag bara älskar folkdräkter, önskar att jag hade en egen : ) Tack så otroligt mycket för lånet Johanna! Det var en trevlig fest, mycket kända ansikten.






   

Förbannad!!!!!

Jag blir så less på mig själv. Den absolut jobbisgaste kännslan jag vet är att vara förbannad och nu är jag så arg så jag vet knappt på vilket ben jag ska stå! Bara skitsaker igentligen men jag lovade Kjell att fixa nya noter till de nya i kören till på tisdag och så upptäkte jag nu att jag måste ha glömt min rätta tunna svarta pärm på KFUM och bara tog med mig en gammal notpärm istället som jag hade i notförådet där. FN. Hoppas att den är kvar och hur jag nu ska hinna kopiera när jag inte kommer att få igen pärmen förren ev på tisdag är ju ett problem som heter duga. Osannoligt oskickligt av mig.  Rabblar vartenda F jävla ord jag kommer på nu.

Dansabstinent.

Har kollat in DMs foxfilmer nu på morgonen. Å jag blir såååå sugen, särskilt när det visades bilder från Öviksmaran. Jag fick vara med en kort frekvens när jag dansade med PEG. Jag säger bara OMG va bra han är! Hade velat se mer hur det ser ut när jag dansar men det kommer kanske fler foxavsnitt...

Idag mår jag rätt så bra i alla fall. Hämtade igår folkdräkten som jag ska ha ikväll vid sjungningen på Maries bröllopsmiddag. Jag skulle verkligen vilja ha en egen dräkt. Måste fixa en massa med kören idag oxå. Har mycket som ligger och släpar.

En lugn helg är nog inte helt fel inför alla aktiviteter som kommer.

Jag är tacksam

över att ha en så klok vän som du Chattarina.. du ger mig mycket stöd :)

Var på väg för att åka ner till Gävle för att dansa trots att jag inte var i skick för det med en begynnande/påbörjad förkylning i kroppen, huvudvärk (trots både alvedon och ipren) och en väldigt omständig resa med sömnstopp i Hudik (tack för erbjudandet Viktor) men jag hoppade bildligt av tåget innan avfärd. Förra helgen tog på krafterna mer än en Ölandsvecka tror jag. Och det kan ju vara bra att umgås i alla fall ibland med sin partner.

Jag bör faktiskt bevisa för mig själv ibland att det är jag som har kontrollen angående mitt dansande inte DANSEN som styr mig i sig. Jag är så van vid att bli förd inte att styra skutan själv... Jag är så van vid att ha dansstresskänslan innom mig särskilt efter den här sommaren. Det är inte många danser jag missat precis, då jag varit på princip allt.

Det kanske är ett missbruk på riktigt det här med mitt dansberoende? Det är så lätt att bara glida med och bara njuta av allt men ibland så blir även njutning jobbigt. Stora krafter sätts i rullning och tankarna hinner inte alltid med kanske... Möjligen ska jag börja planera in tillfällena mer och inte falla för tillfälliga frestelser som dyker upp. Men hur kul och utmanande är det att bara följa en dragen linje?


Ankan the dancing and thinking nurse som ska lägga sig och sooova en stund nu.

Den femte dagen

efter maran... Börjar äntligen åtehämta mig. Lite hängig fortfarnade men ok. Det har tagit lite tid men vad gör det när man som jag fick njuta i kubik under hur många timmar som helst i helgen. Det märkliga är väll att det inte finns någon botten hos mig. Inget, nä nu är jag nog dansnöjd för ett tag framöver... Vill bara ha mer och mer, fler kickar, fler optimala danser, många, många fler dansrus. Man lever bara en gång och livet kan ta slut eller drastiskt förändras när man minst anar det... Jag vill gripa tag i varje möjlighet till personlig tillfredställelse och den får jag i stora lass på dansgolvet. Ta till vara på dagen och inte bara låta tiden rinna iväg. 

Undrar när/hur jag ska få in barn i det här sättet att leva... tur att ingen av oss har bråttom på den punkten. Kan i och för sig känna av den där biologiska klockan imellanåt men ignorerar den totalt än så länge. 

Maran i Övik

Vilken helg, vilken dans, vilka vänner... Jag är så nöjd som jag någonsin kunde bli efter helgens uppleveler. När vi väl kom iväg efter stor packningsstress så blev allt så bra. Brudarna bestående av Karolina, Emelie, Helena och även Yohanna och Mirelle som kom med på ett hörn hade såååå underbart roligt ihop :) Det var skratt från morgon till kväll. Jag vet inte vad vi gick på men särskilt mycket sömn behövdes då rakt inte (kanske därför jag kännt mig tokbakis idag på jobbet). Det var dans från ca 19:30 till 03:30 båda kvällarna och jag dansade helt sjukt mycket. Särskilt på lördagen, tror att jag satt kanske 3-4 danser totalt fram till kl 02 då mina krafter tog tvärslut. Det var en del som jag inte han med men det känns ok. Vissa han jag med destå mer : ) Vilka fantastiska dansare det finns. Lördagen hade vi grundat riktigt bra med vin och blåbär och jag kände mig helg grym på golvet... men det kanske var alkoholen som gjorde den känslan *haha*

   


Väl hemma igen så hämtade Chattarina mig för en tur upp till sidsjön och bugg 3. Ovanligt nog så är det ett stort killöverskott så jag ställde upp som hjälpdansare. Hur kul som hällst, övade bland annat in och utstålning i ring... det passade mig som handsken då jag gärna tycker om att synas *ler* Jättetrevlig grupp, har aldrig hört en så hög ljudnivå i pausen tidigare i någon av kurserna jag varit med i.


Idag känner jag mig i och för sig inte så fräch, fick verkligen kämp för att orka med Tips och trixen nu i kväll. Jämna par var det oxå så det blev ingen vila...

Dan före dan...

Förväntningen är enorm, lust och längtan ligger som en tung dimma i luften. Och kroppen vill bara DANSA. Men samtidigt känns det nervöst, konstigt att jag kan känna mig nervös efter så många år i dansens värld. Det blir min 17.de Öviksmara som startar imorgon kl 19. Känns överrumplande mycket i kroppen, men jag är sliten efter sommaren. Tack och lov så hoppade jag lilla lördag i går och tittade på Idol istället : ) Imorgon är jag flexledig och då ska jag sova ut så det står härliga till. Jag vill inte missa en minut av dans under denna helg på grund av bristande ork!

Det känns som en stor förlust att inte U ska komma :( Men jag får hoppas att mina andra toppfavoriter tar sig dit och vill dansa med mig...

Ikväll ska det packas och planeras.

Nu ska jag iväg och sola några minuter, sparka igång sommarbrännan igen =)

Tågresan ner till Roffe är bokad! Guuuuud så kul det kommer att bli =)=)=)=)  Det finns ingen dans i Västervisks trakten fredagskvällen den 11/10 tro... *visslar* :)

Zlips i Matfors!

måste börja med att uttrycka en stor eloge till arrangörerna på Folket Hus! Omstruktureringa och renoveringen av dansgolvet blev HUR bra som helst! Den lilla hyllan med sittpater och det där fiket i hörnet är borttaget så att govet får breda ut sig i hela rummet. Fiket är flyttat en våning upp och det bästa är att puben är flyttad ännu en trappa upp så nu skiljs dans och pub med en hel våning emellan kanska minska risken för att det medelålders partyfolket håller sig i baren...
Golvet var extremt halt men det blev bättre ju längre kvällen led. Och fort led den oxå blev helt överrumplad när de berättade att de skulle köra sista dansen. Jag hade roligt i vanlig ordning många var inte där då det är mara nästa helg men det gjorde ingenting, körde med "återanvändning" en hel del.

Zlips mina älsklingar! Femte Zlips kvällen på 1,5 veckor, märks det att jag gillar dem? Per gjorde sitt bästa för att lägga sig till med en Jan Johansén feeeling på rösten. Killen var inte bara lite hes utan mycket, grabbarna och Melissa spexade och bjöd på sig som vanligt. Dansade en mysig fox med Berkö när jag tittade upp vid kortsidan på kortsidan för Stefan började prata med någon där som var så fasligt lik Lars i Zlips så jag vart tvungen att kolla på scenen om han var kvar där =) Jag blir verklinge yr ibland när jag foxar och blundar... Å det var ju Lars som stod där och hängde men utan sin bas!

Nu blilr det ingen dans fören på fredag... Men det är lika bra att riktigt längta och ladda. Kläder ska väljas, tvättas och packas. Lite nytt smink shoppas. Strumpbyxor köpas. En sväng till solariet vill jag hinna med! Å så lite jobb oxå.

Nu ska jag ta i med hårdhandskarna i mitt kaos till hem! Fan va less jag är på att ha det stökigt!


Zlips i Umeå och Järvsö!

En lätt Zlipshysteri har drabbat mig, för vad annat kan man som dansgalen och tokfoxig tjej göra än att åka på all Zlipsdans som finns inom rimligt avstånd, inte mycket!

Jag börjar med gårdagen/nattens dansäventyr som utspelade sig på Baggböle. Ett glatt gäng bestående av Yo, Berkö, Viktor och undertecknad åkte de 27 milen norrut i mestadels solsken. Vilken kväll det blev! Tror inte att jag stod en dans faktiskt, kände mig hur poppis som hälst : ) Dansade med några nya/halvnya och så kul det var, det var zaata bland annat och så en annan kille som jag buggade med förra gången Zlips spelade på baggis och som jag spanat och försökt bjuda upp på fox de andra gångerna jag varit där upp utan resultat. Igår fick jag i alla fall till det och det var väl värt mödan att få tag på honom! Superbra foxare och buggare! Frida du vet vem jag menar : )

Jag fattar inte att det kan finnas så många extra ordinärt bra danskillar där uppe! Endel för så att jag blir halvt vild och bortom all sans. haha : ) Fick till energin emellanåt i buggen oxå, hej och hå va kul det är att leka =)

Idag är jag lite trött men det känns bra ändå, koncentrationen finns när den behövs! Skönt i alla fall att sommardans mitt i veckorna är över så jag kan bli lite mer proffesionell och komma i till till jobbet. Flexen börjar att bli en aning utarmad...

Arbetsbrist

Att det kan växla så enormt i arbetsbörda på en arbetsplats. Nu sitter jag här och väntar och väntar och väntar och blir tröttare ju mer jag väntar! Hela veckan verkar faktiskt bli ganska lugn och tack och lov för det. Då det är dans tisdag, onsdag, fredag och lördag! Buggkurs ikväll dessutom. Ska bli jättekul! Bil och chaufför är fixat så det är bara att åka :)

RSS 2.0