Vårdfacket

Tog en fika nyss och blädrade i nya numret av Vårdfacket och en artikel fick mig att tänka på jobbet. Blir så upprörd i bland och då vill jag verkligen göra någonting för att förändra. Jag förstår ju i grunden vad olika förseningar kan bero på, medicinarna är inte tillräkligt många i jämförelse med antalet medicinpatienter och då kanske sateliterna prioriteras i andra eller tredje hand.
Men jag tycker inte att det är rätt att en patient får sin rond först sent på eftermidagen, varje patient är en enskild människa och skall visas respekt och intresse. Sena ronder kan innebära att beslut tas som ofta kan åtgärdas först nästa dag. Det är ju en ekonomisk fråga oxå, varje vårddygn kostar sjukhuset mycket pengar och även patienten får en räkning i brevlådan så småningom.
Man kanske skulle skriva en avvikelse, tror inte att ledningen förstår om de inte får en drös med sparkar i baken. Men landtinget ska ju spara som vanligt så fler vårdplatser lär det ju inte bli på många år, allt ska effektiviseras, patienter får flytta runt till avdelningar med lediga platser trotts att vården riskerar att bli bristfällig då kompetensen för just den patientens åkomma inte är specialiserad på den avdelingen samt att närheten och sammarbetet med andra klinikers läkare inte är på topp.

Grrr.

Jag förutom att ösa agg över landstinget så har jag städat och donat hemma, främst i sovrummet. Resten av stället är i missär men nu kan jag inte vara kvar i lgh så länge till. SOLEN skiner ute!




Kommentarer
Postat av: Elin

Kanske ta en fredagsfika nästa fredag då? Ska bara kolla med de andra två!:)

2007-04-18 @ 09:39:20
Postat av: Nina

Hej! att skriva en avvikelse är väl ingen dum ide´. Hur ska man annars få upp ögonen för att det behöver göras något åt saken.

2007-04-19 @ 18:38:46
URL: http://ninasdans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0