Omtumlad

Jag tänker inte skriva något om det som varit det viktigaste, jobbigaste och smärtsammaste sista tiden. För det vill jag inte dela med omvärlden. Men jag börjar resa mig igen i alla fall, landa. Det svåra finns under ytan. Men jag är säker på, att i ett längre perspektiv så är det rätt väg att gå.


Imorgon är det dax för den efterlängtade foxkursen i Stockholm. Som jag längtat. Men just nu så är jag trött, började känna mig hängig på jobbet. Men det är förmodligen bara resfeber, jag känner mig väldigt ofta sjuk när jag ska någonstans och inte får vara sjuk. Samt att jag tycker att det är så sjukt jobbigt att packa. jag försöker verkligen sätta ihop klädesplaggkombinationer i färdiga högar. Jag vet ju hur ostrukturerad jag blir när det är stressigt. Denna gång kommer jag att at med mig minst fyra par lincer! Skellefteåkatastrofen finns i färskt minne.

Yesterday imorgonkväll. Samkväm och förhoppningsvis sömn och därefter kurs i dagarna två!

Man lever bara en gång och vem kan säga vad som är rätt och fel? Det som är rätt för mig är kanske fel för någon annan. Jag vet inte. Jag är under ständig självreflektion, mer eller mindre. Men för stunden ska jag leva i nuet. Ingen vet vad som händer imorgon hur som helst.

Sliten

Fest och Anka är inte en alltför lyckad kombination. Mår fortfarande pyton efter Karins 30års baluns igår i Sokstugan igår. Det var otroligt kul att träffa kära kusin Lollo och hennes kille Andreas. Det blev många roliga diskussioner under kvällen, mycket dansprat till min bordsgranne Ronnys stora glädje *haha* Karin har verkligen en stor vänskapskrets. Jag kände i princip ingen men det gjorde inte så mycket, det är alltid trevligt att mingla och prata med nya människor. Det roligaste på hela festen var att jag lärde mig lite mer Lindyhop. Lollo och Andreas bor i Uppsala och där är lindy vanligt och de har dansat det i flera år. Han var väldigt duktig både på att dansa och att lära ut. Så nu är jag helt såld! Sexor och åttor... det gäller att komma ihåg dem bara och få in rytmen ordentligt. Jag gillar när hjärnan får jobba för att få in nya rörelser ner till övriga kroppen. Det sitter verkligen i huvudet och det gäller att nöta tills stegen sitter naturligt..

Innan festen var jag inte riktigt på topp, hade tidigare på dan varit med som hjälpdansare på Stefans foxkurs för nybörjare. Det var kul men då det var glest på killfronten så dansade jag kille. Jäklar va jobbigt det är att föra, särskillt de som inte är så vana så klart. Det är lite andra muskler som används och det känns idag... När jag väl kom hem troddd jag att jag höll på att bli sjuk, var så trött så jag var nära till att stanna hemma. Men efter en dusch och en tupplur så fick jag tillräkligt energi för att vara glad och social på festen : )

Nästa helg blir det stockholm för hela slanten! Foxkurs och dans!
Prioriteringar

Ja ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Igår på kören sa Kjell att vi ska ha konsert i februari och naturligtvis samma helg som Öviksmaran, jag uttryckte ett lätt missnöje kan man säga... Men då han lovade mig att jag ska få sjunga solo har jag faktiskt mot all förmodan prioriterat om. Tungt, men ett solo slår faktiskt ganska högt så jag kommer att dansa på fredagen och ta bussen hem på lördagförmiddag, 9:40 från Övik. Det kommer att bli mycket dans den här våren ändå så en marakväll kan jag faktiskt offra på kören och konsten. Men helt självklart känns det då rakt inte!!!

Men galet roligt att få sjunga själv. Känslan efter konserten i Sättna i Oktober (Hudikmarahelgen för övrigt) då jag oförberätt fick sjunga Höstvisa var underbar, så speedad blir jag knappt efter en underbar dans :)

Blender och Bergeforsen

Jag blir lätt tjatig när jag kommer med superlativ varje gång men så är det. VIlken kväll det blev! Blender med Maria i spetsen bara sprutade energi över scenkanten så i alla fall jag bara jublade av dansglädjen som slet tag i min kropp vid upprepade tillfällen under kvällen =) Satt mer än vanligt faktiskt, det var mycket kvinnfolk i lokalen men det gjorde ingeting. Bara skönt att få titta på de som dansar och på bandet emellanåt. Bästa dansen under kvällen blev faktiskt en bugg, inte vanligt när det gäller mig. Det är så underbart när dansglädjen bara fyller upp mig till brädden, svårt att förklara, när dansen väl var slut så kom jag inte ens ihåg vilken låt det var vi dansade till. Ren dansglädje, kan säga att jag är  såå glad över att jag börjat bugga och att buggångesten släpper mer och mer =) Krister var där för en gångs skull oxå, saknar verkligen honnom när han inte är ute så ofta...

Åkte med Catharina, ääääntligen fick vi träffas igen, saknar så vårt vardagsprat på jobbet : (


Jag har tänkt länge att jag ska ta kort på det jag har på mig inför varje dans, till stor del för att inte ha samma plagg för ofta men det har inte blivit av än så länge. Å det känns lite konstigt att skriva upp vad man har haft på sig oxå men sak samma... det är ju min blogg och jag skriver det jag vill och känner är någolunda passande.  Så i lördags hade jag min svarta axelbandslösa klänning som jag köpte på öland i sommar.  Jag känner mig så fin i den och nu har jag haft den på två danser det här året, efter att jag klipte av axelbanden och det funkar alldelse utmärkt. =)

Lördag

jaha... Vaknade tidigt då väckarklockan ringde vanlig jobbtid. Somnade väldigt  tidigt, typ 22 igår så det var omöjligt att somna om. Började röja i köket och städa badrumsskåp i brist på annat. Daniel är och ser på innebandy eller om han skulle spela jag vet inte faktiskt.

Ikväll ska jag DANSA som jag längtar, äntligen lite meningsfull sysselsättning igen. Och nu tänker jag ta en ny runda på stan och se om jag kan införskaffa några nya klädfynd. Jag har mersmak från igår =)

Sprutsyster

Ett mirakel, så som att det regnade manna från himlen! Så kändes det idag när min hjärnspöken, det vill säga min känsla av värdelöshet angående PAC och PVK-sättning som tillkommit den senaste veckan, flög sin kos hastigt och lustigt. Så fantastiskt skönt när man lyckas med nålsättning på några av mottagningens svårflörtade vener och dessutom två patienter på rad. Vicky hade stuckit fyra gånger och så kom jag och bara bonga in an´ på första försöket. Både jag och patienten blev förvånade :)  Arbetslivet är riktigt roligt ibland! =) Kan tillägga att jag hade en liiiten fin segerdans inne på sskexpen efteråt, haha!

Lysnade på låten från igår när jag kom hem, blev lika vemodig som igårkväll när jag lyssnade på den. Så jag stängde av.

Tack för att ni bryr er. Kramar om.


Bara för en dag..

Har nu slitit hål på mina trummhinnor med hjälp av Fredrik Swahns nya låt med titeln som ovan. Jag lever ofta i tystnad, konstigt nog, trots att jag uppskattar musik. Men när jag väl finner en låt eller en skiva som faller mig i smaken så lysnar jag om och om och om igen. Musiken fyller upp mig totalt så det blir nästan smärtsamt ibland, så som med denna sång. Jag kommer som i trans, kanske därför som jag inte lysnar på musik aktivt så ofta... Kanske eller så är det lathet. Är rätt så bra på att vara lat. Oerhört bra på det, tyvärr.

Det har gått tretton dagar in på det nya året och livet pågår, full fart framåt... hela tiden. Jag flyter med, eller forsar fram är kanske ett mer lämpligt ordval. Vet att jag måste vara försiktig med mig själv. Men arbete, fritid och tankar tar som tag i mig och det är svårt att stanna upp. Svårt att stanna livet. Dacapo.

Våga leva, våga göra val. Kanske vinna, kanske förlora. Är det det som är utmaningen med livet kanske? Att våga?

Nu ska jag tömma hjärnan på tankar. Fly undan världen och bara vara. Imorgon är det jobb igen som väntar.

Det blev ingen utbildning i alla fall. Funkade inte personalmässigt. Känns skönt. Jag klarar mig utan den utmaningen den här våren. Vidbränd anka är inget att stå efter.

Zlips i Östersund!

Som jag bara älskar Zlips! Jag längtade faktiskt hela kvällen på att kvällen skulle ta slut så jag fick kramas med Togge igen, för det var inte igår..

Färden var ett äventyr i sig, det jag, Berkö, Kakan, Camilla och MyggMaria som gjorde sällskap och med Maria i bilen hinner det inte bli tyst många sekunder i taget då inte. Stefan tyckte att det var bättre än veckarevyn med all intressant info som kom fram ; ) Härligt med en rolig bilfärd.

Dansen var fantastisk, hade bara bra danser. Dansade mycket med Emil som var på en av sina långturer, fick även äran att dansa gammalt med honom och hej va kul det var! Härligt härligt... Han med några av mina favoriter där uppifrån oxå Jon, Jonas och Lejon. Samt den käre chaufören såklart! :) Det blev en underbar kväll som gick hiskeligt fort.

Nu ska jag återhämta mig lite och ladda om inför Whalströms på Casinot på fredag. Vila inför morgondagen känns oxå aktuellt, det är dubbelbokade patienter hela dagen och jag har kvar en hög med obokade tider som jag inte han göra från igår. Hoppas jag kan hålla huvudet kallt imorgon. Trycket var uppåt väggarna igår på eftermiddagen men jag skyller på att jag är förkyld.

Har en massa måsten på dagordningen oxå... Det kommer att bli mycket den här våren.

Bilder

Nyår firades med stort kalas hos markus och hanna på Oktobervägen! 

Jul i Söråker

         

Blender i Gävle

Vilka UNDERBARA dansvänner jag har :) Precis när jag trodde att det var kört med dansen så hörde Thomas (Svensson på DM) av sig om att Joel (JonJon) skulle åka upp till Sundsvall efter dansen. Så efter några snabba samtal så sprang jag runt som ett yrt höns i lägenheten för att hinna med Xtåget till Gävle kl 16:50. Sov och sminkning på tåget sedan byta om till dansstassen på Maxtoan, Emil hämtade mig, tack snälla du!! Och sedan mot Estraden och dans! Dansade alla utom två halva låtar. Fantastiska danser! Han inte med alla jag hade velat, men det viktigast han jag helt klart med.

På slutet av dansen upptäkte jag att jag åter igen tappat ett av örhängena jag fick av Daniel när jag fyllde år, och otroligt nog var det Joel som hittat det och lämnat till Lasse i Blender! Det kan man kalla tur!

Idag ska det bli ordning och reda i lägenheten har jag tänkt!

Jag går fortfarnade på dansmoln...

Frustration

Jag har än en gång kommit till insikt om att jag missbrukar dans... Hela dagen idag har jag gått runt och varit småsur och förbannad på jobbet för att jag inte har någon skjuts till Gävle ikväll. Skickat meddelanden och fiskat åkplats till jag vet inte hur många, men inte fått någon possetiv respons.. Galet när jag tänker efter. Kan tänka mig att stressen varit större för att jag vetat att det finns andra möjligheter att ta sig till dansen som kräver lite mer planering.. i alla fall för tillfället.

Jag är faktiskt fortfarnade förkyld, så det är bra för mig att vara hemma och vila men HUR ska jag kunna få ro i kroppen när jag inte får dansa? Störigt värre och jag blir riktigt irriterad på mig själv för att jag inte bara kommer till insikt att jag inte ska dansa i kväll...

Det är så många jag vill dansa med där nere och jag älskar verkligen att upptäcka nya dansställen och Estraden har jag inte varit på.

Hade alldeles för högt tryck idag på jobbet oxå trotts otroligt lugnt. Men när man är frustrerad innombords så spänner det kanske i kärlen. Inte vet jag.

På måndag blir det i alla fall dans i Östersund, dock ett helt annat vädersträck jämfört med Gävle, men det finns ju en del stjärnor där oxå... men...

Och i slutet av månaden blir det dans i stockholm för hela slanten så det dröjer inte så länge innan jag får dansa med söderfolket....

RSS 2.0