Natt nr två

Ja timmarna knallar på. Nattarbete har sin charm faktiskt.  Det är mörkt, man smyger runt i korridorerna, har större tid för samtal med behövande patienter, möjlighet till att organisera upp saker och ting tex i lmrummet. Det stora problemet är dock tröttheten, man är inte lika taggad i huvudet. Igår fyllde jag på lm, idag tänkte jag städa och sortera min hylla i medicinrummet... men jag orkar inte! Var piggare igår trots att jag inte sov på hela dan.

Nä det får bli lite Taipei i stället.

Blä

Klockan är lite över 18. Om ett par timmar ska jag jobba, har inte kunnat sova något idag. Blir som lite stressad av det, hoppas innerligen att det är liiite lugnare på jobbet i natt än det var i måndagsförmiddag. Men det lär det inte vara. Känner med dem som har det svårt, men det är svårt att räcka till när "alla" har det jobbigt samtidigt. Borde försöka mig på att sova litegrand igen.

Musik som sätter sig

Jag är verkligen helt såld på den här låten. Har lysnat på den i bilen x flera och både jag och Daniel diggar den så det riktigt svänger på motorvägen ; ) Povel hade koll på orden!

Ta av dig skorna

Varje gång du tar av dig skorna
så medge att det känns skönt.
Det betyder att apan i dig har ännu en framgång rönt.
Uh! Fantastiskt!
Dröm om min förvåning, när jag plötsligt förstod.
Dröm om min förvåning, den bananen var god.

När du finner din rätta partner,
det gäller kvinna som karl,
märker du hur det rycker lätt i den lilla svans du har.
Uh! Fantastiskt!
Dröm om min förvåning, när det hela stod klart!
Allting, allting, allting blev så underbart.

Underbart är att bara sitta i ett träd och glo.
Underbart är att lägga sig och sussa på maten.
Underbart är att gifta sig och bilda ett eget bo,
följande de ursprungliga prejudikaten.
Ja, dröm om min förvåning, det är den dröm som är bäst.
Tänk på det när du tar skorna av härnäst.

Ta av dig skorna, ta av dig skorna, ta av dig skorna,
o-o-o-o-o-o-o-o-o-o.

Sköna kvinnor tar av sig skorna
i dunklet under ett bord.
Tog soldaterna av sig skorna så blev det inga mord.
Uh! Fantastiskt!
Dröm om min förvåning, den är fruktansvärt stor.
Jag såg hela FN - alla saknade skor!

Äpplen faller med sorgsna dunsar
och bladen singlar från trän.
Själv jag lever så sorglöst skolös fast timmen verkar sen.
Uh! Fantastiskt!
Dröm om min förvåning, ljuv och lätt som en sky.
Varje lycklig morgon glimrar världen ny.

Underbart att ha hustru för hon finns hos mig varje dag.
Vi kan älska när helst vi vill, så ljuvligt och praktiskt.
Den hon bara vill leva för är lyckliga, glada jag.
Jag är din och kan ge dig barn, det är väl fantastiskt!
Så dröm om min förvåning, det är den dröm som är bäst.
Utan skor så blir ditt liv en häpen fest.

Ta av dig skorna...

Ljuva barfotadagar leker mänskorna med varann,
dricker, skrattar och dansar till en strumplästorkester.
Rolös man är en trolös man men bäst är en skolös man.
Lycklig, fri och ursprunglig tar han kärlekssemester.
Så dröm om min förvåning, det är den dröm som är bäst.
Tänk på det när du tar skorna av härnäst.

Ta av dig skorna...

DansSommar -07

Då även jag är en person som uppskattar statistik (förutom i sammanhang med universitetsstudier) kommer här en sammanställning av sommarens danser.

Maj
18/5  Zlips Jättendal
27/5  Shake på Altiras avslutning på Norra Berget
31/5  Blender Ånäsparken

Juni
8/6    Blender Jättendal
14/6  Expanders Ånäsparken
28/6  Shake Ånäsparken
30/6  Zlips Lundegårg

Juli
1/7    Blender Lundegård
2/7    Scots och Kindbergs Lundegård
8/7    Zlips Hög
11/7  Blender Hällesjö
12/7  Zlips Ånäsparken
22/7  Blender Hög
29/7  Shake Hög

Augusti

2/8     Blender Ånäsparken
12/8   Date Hög
18/8   Shake Hög
24/8   Shake Jättendal

18 stycken blev det, känner att jag missat en del ändå pga en kort förkylning/trötthet och annat socialt liv. Pluss att det inte blev några nya dansbanor... hade velat testa Nor, Hanssons loge och besöka Sandviken igen. Det är läänge till nästa sommar. Men jag är nöjd ändå, dansbegäret går dock aldrig över, det bara ökar ju mer jag dansar...

Nu hägrar Maran i Övik. Längtar obeskrivligt mycket!

Dans igen!

Vilken kväll det var igår. Shake spelade på Älstagårdens finaldans. Hade så otroligt roligt, ville aldrig att kvällen skulle ta slut. Det var en del långväga besök som gjorde att kvällen fick en redig guldkant! Att det kunde vara så kul att bugga, nu förstår jag verkligen tjusningen... Gisses.
Fuktigheten på golvet var obeskrivling, efter två danser var det som att det kokade på golvet... mindre härligt kanske. Åkte dit med Lina, Malin, Kicki och Yvonne, vi kom dit i goood tid har nog aldrig varit på en dans flera minuter innan de börjat. Daniel var upptagen så han kom inte fören precis före paus, men bättre sent än aldrig : )

Igår var även jag och Malin och gjorde stan. Det gick riktigt trögt med shoppingen men efter lite suchi så kom spenderarbyxorna på! Hittade en perfekt dansklänning (som jag hade på kvällen) och en kortkort svart kjol (även den bra till dans). Nu är det bara dans som gäller kan jag säga. Det var jättetrevligt att få vara med Malin igen! Så tråkigt att inte ha möjlighet att bara glida ner på stan med henne som vanligt om någon månad... : (


Snart blir det arbete, jobba kväll.

***************************************

Att man kan bli så förbannad, håller på att få nå bryt!
Nu när vi skaffade ny dator försvann mitt certifikat för att kunna göra bankärenden på datorn. Gick och hämtade ut ny kod igår för att återaktivera. Gjorde det för en stund sedan och så funkar det ändå inte, koden är förbrukad och jag måste hämta ny på banken. Blir så arg, länge sedan jag var så här arg! Å alltid, ALLTID så är jag ju ute i sista sekunde oxå. Räkningarna ska ju gärna betalas innan sista betalningsdagen passeras. Grrrrr. Så många fula ord jag vill skriva!

Lite bilderPappas ladugårdsbygge
            På andra sidan Indalsälven. Elins & Kristers hus =)
Två av mina härliga arbetskamrater. Carola och AnnSofie!

image35

Solen i Säter

Det är så underbart väder =) Kom hit igår och har njutit ute helatiden. Har betsat om ett gediget gammalt bord som kommer att pryda sin plats framför soffan hemma hos mig. Är så less på allt IKEA hemma. Om några timmar bär det av mot staden igen och samvaro hos bossen. Kulans kulans. Imorgon blir det tjejsnack, sol och dans. Härligt!

Nu måste jag ut.

Dans: Shake Hög

Jag är redan sjukt danssugen igen. Åsså vill jag bugga! Sulle vilja vara tokbra på det bara, kunna leka med musiken och kroppen... men dit har jag inte kommit än (om jag nu någsin kommer dit).  
Jag är jättebra på att följa i fox (i de flesta fall), där ska man vara mjuk och följsam, medan i buggen ( i mina ögon) ska vara lite hårdare, fasta armar, uppfatta killens tecken och rörelser osv. Det är bara så svååårt!  Medans foxen är så lätt och självklart underbar. Men bugg är riktigt kul det oxå, ibland om låten passar, jag är pigg och det funkar med kavaljeren. Men jag ska inte gnälla. =)

Hur som, här kommer en liten resume från lördagens dans:

Så har då den sista Högdansen i sommar passerat.... Att en sommar går så fort. Det blev iaf en bra dans. Hade nog kanske lite roligare i Söndags, men det var väll dagsformen som avgjorde. Det var många killar som jag hade velat dansa med som jag inte han med... Ett par av mina gamla favoriter som inte går på dans längre var där, Jättekul! Fick några kanondanser under kvällen.


Det är så obeskrivligt sorgligt att min bästa vän ska flytta. Kan inte beskriva med ord hur jobbigt det känns :´( Även då det kan gå veckor mellan vi träffas så kan jag inte föreställa mig Sundsvall utan Malin...


I väntan på natten

Tappade all energi förut... Malin känn dig träffad! =)

Men nu ska jag göra chokladbollar och trycka i mig!
Inatt ska jag jobba och sedan är jag ledig ända till nästa lördag eftermiddag, superskönt! 

Veckans planer är:
Dans på lördag i hudik til the best Shake!
Kör på tisdag,
Säter ons/torsdag.
Jobbträff hos chefen en sväng på torsdagkväll.
Dans fredag Shake i Jättendal.
Förhoppningsvis solbad.

Och en total uppdatering med Roffe : )

Kom av mig i skrivandet då halva stans polisstyrka samlades här ute på gården (överdriver kanske lite) vid pantbanken. Kul när det är lite aktiviteter utanför fönstret =)

Rastlös

Kan inte bestämma mig om det blir dans ikväll eller ej. Känner mig trött. Väntar på att D ska komma hem. Han har inte varit så sugen på jannez ... Sist jag dansade till dem var förra året på Ånäsparkens avslutningsdans, å jag kan inte säga att musiken och engagemanget från scenen föll mig i smaken den gången. Förmodligen för att danspubliken inte var den bästa den gången.

Jaja. Hur som hälst så blir det iaf dans på Lördag, tog till och med semester för att slippa jobba den natten för att kunna dansa till Shake på Hög!

Skulle inte vara helt fel med lite energi i den här kroppen just nu!

MS Medvind

Igår fyllde Daniels mamma Gun år. Delar av familjen begavsig till båten i hamnen för att ta en tur runt Alnön. Det var jag och D, Gun och Birger och Eva och Olle. Det var god buffe´ och gott och dyrt vin! Vid bortre sidan av ön så blev det lite guppigt ett tag. Tydligen hade det inte varit sådan regäl sjögång på hela sommaren... jag blev lite sjösjuk :( Man är nog en landkrabba =)

image22

Daniel och Gun

image23

Eva och Olle =)


image25
Daniel och AK till havs

image27image28

Dans, Date på Hög

Jisses Amalia va otrooligt blött det blev i går. Fuktigheten i luften måste varit tropisk inne på dansgolvet. Jag brukar inte svettas så jättemycket på dans men det gjorde jag igår.
Dansen var riktigt kul och Date spelade kanoners, de måste ha letat fram alla guldkorn de någonsin spelat ur repertuaren. Det jag gillar bäst med Date (när de sköter tiderna) är att de spelar rätt så lugnt, igår var de verkligen ett foxband, de har inte så många supersnabba låtar utan många halvsnabba och en drös med myslåtar. Jag och min prins hade en fantasktiskt danskväll de danser vid delade.
Buggade en hel del, och jag känner att jag börjat släppa lite på nervositeten och att inte känna mig alltför dum när jag inte uppfattar alla turer. Kommit loss lite mer i kroppen oxå. :-) Äntligen fick jag och Lina till en fox igen oxå =) Att en tjej kan vara så bra på att föra är colt.

Nu har det regnat eller varit mulet i tre dagar, inte kul!

Snart Hög

Asså idag måste jag slagit sömnrekord. Var ut till systeryster och Andreas igår, det blev pajätning och braj, och en del innanför västen. Trots att jag blivit nykterist, i alla fall i tanken. Åsså lite spel och x-box. Kul kväll i matfors alltså. Lotta och Andreas är verkligen ett galet par =) Lottisen är snabb med det mesta kan man säga. Ser fram emot att få vara tärna...

Daniel är och köper pizza (en drömprins är vad han är). Snart ska vi iväg till Hög och ta en Date.

image17

image18

Änterligen har vi en dator där det är LÄTT att både lägga in bilder och att använda dem sedan!

Nattelinatt

Nu är det 3,5h kvar till jag får bege mig till sängen. Varit rätt lugnt må jag säga. Fick blanda dropp på löpande band då halv avdelningen skulle ha antibiotika samtidigt kl 24.

Idag hade vi RG träff. Fantastiskt trevligt, tiden går fort när vi träffas! Det var goda mackor som intogs på Hamnstugans uteservering. Vissa av oss fick inte nog utan gick in på bordsgrannarnas rester ;-) Det blev en hel del jobbsnack med diverse skvaller oxå.

Funderar över hur jag ska lyckas byta bort min jobbnatt den 18.de, bara måste få gå på Shake på Hög!!!

image19

image20image21


Danssugen!

Nu var det länge sedan... lusten spritter i kroppen. Vill Dansa.

Åsså jobbar jag den 18/8 när Shake spelar på Hög, det är ju praktiskt taget en omöjlighet att byta bort en lördagsnatt. F-----N Måste bara byta....

Inatt blir det jobb, synd att det är så svårt att sova på dan när man måste. Med tanke på patienttrycket på avdelningen nu så lär det behövas en aaaaning sömn innan man beger sig dit... Igår gick fyra hem och vi fick fre inskrivningar som kom mellan 11:45 och 13:15 kaos på ssk expen! Mycket skönt att få gå hem då.

Sommarvärme!

Vilken dag, är helt lyrisk :)  Inte ett moln så långt ögat såg! Låg och lapa sol från 11:30 till 16 snåret på Tranan. Därefter hem och ducha och smörja med MYCKET efter sol på den brända kroppen, för att sedan åter bege sig till Alnö och Johan och Kickis stuga. Gud va mysig den var, skulle oxå vilja ha... Nu är jag mycket mätt i magen efter grillade burgare och grönsaker.

Och på torsdag är det dax för en tur till Hamnstugan med Roffarna... bättre blir det inte : )

Nu ska jag varva ned för att vara riktigt utvilad inför morgondagens jobb.

Efterfest på ballen

Inte för att jag har någon balkong eller för att det blev någon efterfest men ändå =) Jag och Malin drog ett barhäng igår. Det gäller ju att ta till vara på vädret och utnytja de möjligheter man har när man jobbar treskift. Det var riktigt trevligt. Tack för att du var på Malin =) Men man kan ju knappast beskylla staden för att vara allt för mylrande en söndagskväll, ingen trängsel direkt...

I lördags var det Elins och Kristers inflyttningsfest. Det var riktigt kul, runt 30 pers, roliga lekar, en massa mat, kräftor och så det vackraste utsikt man kan tänka sig.... Är riktigt avis på den =)

Söndagen ängnades i Säter i strålande solsken, det var mest jag som njöt av solen då D var en aning bakis (märkligt).

Idag blir det playan och i morgon väntar avd 14B på mig igen.

Mot Säter

Vi hoppade dansen igår, Daniel var jättetrött och jag med. Men vi hade en höjdarkväll ändå, bara vi två!  Såg filmen på 3.an En andra chans... såå bra, mycket skratt och lite gråt på slutet. Mysigt att ha en hemmakväll ibland *kär*

Nu är jag lite sen, som vanligt, ska dra ett varv på stan och hitta en present och sedan hem och plocka ihop innan jag tar bussen mot Indal. Jag måste verkligen gilla det här med att göra saker i sista stund!


Livet är så underbart. Hoppas på att det blir lite sol oxå framöver...

Trött som en Gnu!

Kom hem helt grinfärdig i dag! Är inte van att jobba fem dagar på raken, plus att det inte går på rutin att jobba på mottagningen, åsså var det ju dans igår = mindre sömn =) Hade en huvudvärk som inte var av denna värld som eskalerade kopiöööst när jag väl kom hem... Men en en tupplur på nån timme och 1gram Alvedon i kroppen så börjar livsandarna återkomma!

Var och lämnade en patient på 15 och hade turen att träffa Muffen bland annat. Mycket trevligt =) Fick lite info om inflyttskalaset. Kräftor blir supernajs, bara jag får tag i några!! Men för tillfället känner jag för att skjuta problemen på morgondagen...

Var på dans i går på Ånäsparken, Blender. Riktigt skoj, lite knuffigt mot slutet. Dansade alla, satt två halva låtar innan jag fick komma ut på golvet igen.

*Dansgalen*

Ikväll blir det Blender i Jättendal är det tänkt.

Ny burk

Nu har HPn stått här hemma å skräpat i en vecka, men igår kopplade D in den, tur att någon av oss förbarmade oss över uppgiften. Vet inte om jag är riktigt nöjd.... gillar inte förändringar och själva layouten är annorlunda. Lyckas inte ändra skärmstorleken, eller vad det heter, tycker att det är så stort allting, vill få ned storleken på grejerna så man får överblick. Åsså går det så lååångsaaamt! Hoppas innerligt att det är någon inställning som gör att det är så.... Åsså finns det ingen plugg för att stoppa in skrivarn!?! 

Är trött efter jobbet. Det är bara två veckor kvar till kören börjar å jag har inte ordnat för de nya tjejerna alls. Inte ens ringt för att säga vilka som får börja! Får sådär skol-ont-i-magen, tänk så ofta man kände det när man gick i skolan, att alltid ha något hängande över sig. Tycker inte om att ha sker ofärdigt, men jag orkar inte engagera mig och ta tag i det.

Diskbänken gör rätt för sitt namn kan man säga. Mycket disk på den nu. Borde ta och göra en insatts innan Daniel kommer hem från inventeringen, mhh, snart....

RSS 2.0